Üdülés a román tengerparton Eforie Nord

Az üdülőfalu Techirghiol tó és a Fekete tenger között levő tengerparti sávon helyezkedik el. Románia délkeleti szegletében található, Constanta megyében. Konstancátók kb. 20 km-re Az utóbbi 10 évben, az egykor elzárt, kis halászfalu, erőteljes fejlődésnek indult és fokozatosan a román tengerpart egyik jelentős üdülőfalujává nőtte magát. 

Eforie Nord a Román Tengerpart második legnagyobb városa.

Időpontok

2018-06-21 - 2018-06-28
2018-08-21 - 2018-08-28

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Efori Nord / Hotel Apollo Oviris ***

Program

1. nap Elutazás Szegedről délután 17,00 órakor Arad – Nagyszeben – Pitesti – Bukarest útvonalon Eforie Nordba. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap Érkezés a déli órákban. Szállás elfoglalása.

3-8.nap Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőségek (min. 20 fő esetén)

- Városnézés Konstancában ( 15 euro ). A Konstanca-i Nagymecset és minaret a muzulmán lakóközösség részére jött létre 1912-ben. Az építményt a helyiek a Király dzsámijának nevezik. A minaret 47 méter magas, a kilátás pedig gyönyörű innen. A város panorámája mellett a tengert is látni lehet. Különlegesség a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. A város jelképének számító Kaszinót is megtekintjük. A városban érdemes ellátogatni az Akváriumba, ami a Fekete Tenger növény és állatvilágát mutatja be. Azonkívül érdemes benézni a Delfináriumba is, ahol a nézőket naponta elkápráztatják a rendkívüli ügyességgel rendelékező delfinek.

- Kirándulás hajóval a Duna Deltában. ( 25 euro + kb. 4 órás hajóút 40 euro )

Reggeli után elutazás Tulceába. Utunk során érintünk egy falut a Fekete tenger mellett, ahol mindenki magyarul beszél. A tengertől pár kilométerre található Oituz, ahol teljesen idegen környezetben megmaradt egy magyar sziget. Lakói katolikus magyarok, csángók. Mindenki érti és beszéli a magyar nyelvet. Talán ez a legkeletibb, egyelőre még érintetlen, magyarok által lakott település

Továbbutazunk TulceaA Duna mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után három ágra szakad: legnagyobb ága az északi Chilia-ág – középen helyezkedik el a Sulina-ág , délre pedig a Szentgyörgy-ágat találjuk. E három ág között számtalan mellékág, csatorna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet, amit Duna- deltának nevezünk. A főágak között húzódó csatorna- és víziút-hálózat olyan szövevényes labirintust alkot, amelyet a Delta őslakosai sem ismernek teljesen. A tulajdonképpeni Duna-delta mintegy 8000–10000 éves és a Duna által hozott hordalék lerakodásával alakult ki

9.nap Reggeli után hazaindulás. érkezés a késő éjszaki órákban.

Részvételi díj : 103.500.-

Fakultatív vacsora ( min.20fő): 16.000.-

Az árak tartalmazzák a 7 éj szállást reggelis ellátással, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Külön fizetendő illeték : 2.500 Ft/fő és a BBP biztosítás : 450 Ft/fő/nap.

Csatlakozási lehetőség : Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Soltvadkert - Kiskunhalas

Foglalás