A tekergőző Uvac kanyon

Időpontok

2018-06-08 - 2018-06-10
2018-08-18 - 2018-08-20

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

2 - 3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1. nap Elutazás reggel 3,30 órakor Szegedről Szerbia nyugati részén elhelyezkedő Zlatiborba, mely nagyon népszerű téli és nyári üdülőhely. Délután kirándulás a

Glavudža hegycsúcsra, mely kb. 5 km-re van Zlatibor központtól, jelzett és kiépített sétaút vezet fel rá. Tetejéről gyönyörű a kilátás a környékre és a Čigota hegycsúcsára.

A hegycsúcson egy hatalmas partizánemlékmű áll, az 1941-ben itt megsebesült partizánok emlékére. Szállás Zlatiborban vagy környékén.

2. nap Reggeli után kirándulás az Uvac kanyonba, mely az ország legszebb nemzeti parkját alkotja. Európa harmadik legnagyobb és legmélyebb völgye, ahol az európai fakó keselyűknek a 70% -a fészkel. A kanyargós szurdokot a Zlatibor és Zlatar hegyek barlangokkal tarkított sziklafalai fogják közre. Az Uvac folyó és környéke első ránézésre olyan akár egy tündérálom. A Zlatar hegyoldalai és a Zlatibor hegytömb között futó folyó évszázadokig küzdött a kövekkel, mire kialakította azt a 120 kilométer hosszú, gyönyörű folyómedret, melynek csodájára járnak az idelátogatók. Egy 30 kilométer hosszú kiépített útvonal áll rendelkezésre a víz mentén. A természeti menedékhely a cikkcakkban haladó folyó mellett egy 6 kilométer hosszú, Szerbia leghosszabb barlangrendszerét is rejti. A kanyonban egy kb. egy 4-5 órás hajókiránduláson veszünk részt.

Késő délután szabad program. Zlatibor gasztronómiai éke a sonka (marhából, sertésből). Elkészítésének módja évszázadok óta semmit sem változott. Kell hozzá a legelő, az állat, a klíma és az ember. A piacon a legtöbb árus Mackat faluból érkezik. Ott a dinasztiák adják át egymásnak a sonkakészítés mesterségét.

3. nap Reggeli után elutazunk a Stopica-barlanghoz, melynek különlegességei az ún. darázskő képződmények. A föntről lecsorgó víz ugyanis darázsfészek alakú tálakat alakít ki. Némelyik több méter mély. Amikor aztán az egyik megtelik, lefolyva kialakítja a következőt. Olyan, mintha egy pezsgőspohártorony fölső poharába elkezdenénk pezsgőt önteni, ami megtelve alácsorog, és megtölti az alatt lévő poharakat.

Hazautazás a déli órákban. Érkezés Szegedre a késő éjszakai órákban.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ 52.900 Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza a 2 éj szállást félpanzióval, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Hajókirándulás - 30 euro. Belépők – kb. 1.000 dinár. Külön fizetendő a BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap

 

Csatlakozási lehetőség : Soltvadkert – Kiskunhalas - Kecskemét – Kiskunfélegyháza

Foglalás