Barangolás a velencei lagúnák legendás szigetvilágában Predjama - Velence – Ljubljana

Időpontok

2018-04-20 - 2018-04-22
2018-09-21 - 2018-09-23
2018-11-02 - 2018-11-04

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Lido di Jesolo / Hotel *** - 2-3 ágyas szobában

Program

1. nap Elutazás hajnal 4,00 órakor Szegedről. Útközben megállás a Predjama-i Várnál.

Számos lovagvár van a világon, de ilyen, mint a Predjamai, nincs több! Egy 123 méter magas, függőleges sziklafal egyik nyílásához építették, így elölről lovagvár, hátulról pedig hatalmas barlangrendszer. A Predjamai vár egyedülálló betekintést nyújt abba, hogy az építészet és a középkori emberek leleményessége mi mindenre képes, ha egy biztos menedéket keresnek a nyugodtabb élethez. Szállás Lido di Jesoloban.

2. nap Reggeli után hajóval kirándulás Velencébe, a lagúnák városába. A város tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. Velence legismertebb és leghíresebb látnivalói: a Szt. Mark tér, a Szent Márk Székesegyház, Doge Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Rialto híd.

Délután a lagúnák két legismertebb szigetére látogatunk. Murano elsődlegesen messze földön az üveggyártásról híres. Megismerhetjük az üveggyártás ősi módszereit, az egykori gyárak többsége ugyanis még ma is látogatható.

Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. Szállás Lido di Jesoloban.

3. nap Reggeli után elutazás Ljubljanába. Az apró főváros központját a Ljubljanica-folyó szeli át. Óvárosa történelemmel átitatott, stílusos épületekkel van teli. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikát. A folyóparton éttermek és kávézók végtelen sorát találjuk, ez Ljubljana éjjel-nappal lüktető szíve. Itt áll a katedrális és a vár, ahonnan elképesztő panoráma nyílik a városra.

Hazautazás. érkezés szegedre a késő esti órákban

 

Részvételi díj 52.100 Ft / fő

1 ágyas felár - 15.500 Ft

 

A részvételi díj tartalmazza a 2 éj szállást reggelivel, az autóbusz és az idegenvezető költségét. Külön fizetendők : helyi adó : 5 euro / fő

Kombinált hajójegy ára illetékkel együtt kb. 35 Euro/fő, belépők : kb. 30 euro.

Külön fizetendő: BBP biztosítás 450 Ft/fő/nap

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza – Kiskunhalas – Kecskemét – Budapest

Foglalás