Lengyelország Krakkó – Zakopane

Időpontok

2018-05-19 - 2018-05-21
2018-08-18 - 2018-08-20
2018-10-20 - 2018-10-22

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Zakopane / Panzió 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1. nap Elutazás reggel 3,30 órakor Szegedről. Útközben megállás Besztercebányán

Közép-Szlovákia műemlékvárosában. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom, Mátyás ház, Régi városháza. Továbbutazás Zakopanéba, melyet a legenda és a górálok (a helyi hegyi őslakos nép) személyisége tesz még különlegesebbé. Az erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű, zsindelyes, szép fafaragású gorál házaknak köszönhetően, mintha meseországban járnánk. Zakopane központja a Krupówki utca, ez Lengyelország 5 leghíresebb utcájának egyike. A sétálóutca végén található a híres sajtpiac. A Gubalovka csúcsra siklóvasúttal lehet felmenni. Szállás Zakopanéban.

2. nap Reggeli után elutazás Krakkóba. Ismerkedés az ősi lengyel fővárossal. A Visztula kanyarulatával körül ölelt Wawel-dombon emelkedik a Királyi palota. A Wawelben koronázták meg a lengyel királyokat, s itt születtek az ország sorsát irányító legfontosabb állami döntések. Ennek az impozáns építménynek a története 1000-re nyúlik vissza. A Várhoz tartozó Waweli Székesegyház nemcsak elragadó műemlék, hanem egyben ma is működő templom, sajátos nemzeti pantheon, ahol sok király, nemzeti hős és költő sírja található. A székesegyházban különösen figyelmet érdemel a reneszánsz Zsigmond-kápolna. A krakkói Főtér a középkori Európa legnagyobb tere. A tér központi helyén emelkedik a Posztócsarnok, Krakkó egyik jellegzetessége. A középkorban virágzó textilkereskedelem érdekében emelték, hogy védjék a portékát a környezeti hatásoktól.

A Posztócsarnok közelében áll a csodálatos szépségű gótikus Mária-templom, benne a középkor híres nürnbergi fafaragó művészének, Wit Stwosznak műremek szárnyas oltárával. A Főteret övező ódon polgárházak, közeli kávéházak és éttermek tucatjai éjjel-nappal csalogatják a turisták sokaságát. Szállás Zakopánéban.

3. nap Reggeli után fakultatív kirándulás a Kasprowy csúcsra. Több mint 1900 méteres magasságot hódítunk meg. A csúcsra közlekedő lanovka csodaszép útvonalon szállítja fel igényes, panorámaablakos kocsijaiban a turistákat. ( Erre a programra  az utazás kiválasztásakor kérjük a jelentkezéseket leadni! Kb. 90 PLN ) 

Kora délután hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj 43.400 Ft / fő

1 ágyas felár 13.500 Ft

Idegenforgalmi adó - 10 zlotyi

A részvételi díj tartalmazza a 2 éjszakai szállást félpanzióval, az autóbusz és az idegenvezetés költségét.

Külön fizetendő a BBP biztosítás – 450 Ft/fő/nap és belépőjegyek : kb. 5 euro + 130 zlotyi

 

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás