A Lengyel-Tátra meseszép tájain - Zakopane - Kasprowy csúcs - Krakkó - Morskie Oko

Időpontok

2019-06-08 - 2019-06-10
2019-08-09 - 2019-08-11
2019-10-21 - 2019-10-23

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Zakopane / Panzió 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1.  nap  Elutazás reggel  3,00 órakor Szegedről. Útközben  megállás  Besztercebányán Közép-Szlovákia műemlékvárosában. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom, Mátyás ház, Régi városháza. Továbbutazás Zakopanéba, melyet a legenda és a górálok  (a helyi hegyi őslakos nép) személyisége tesz még különlegesebbé. Az erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű,  zsindelyes, szép fafaragású gorál házaknak köszönhetően, mintha meseországban járnánk.  Zakopane központja a Krupówki utca, ez Lengyelország 5 leghíresebb utcájának egyike. A sétálóutca végén található a híres sajtpiac.  A Gubalovka csúcsra siklóvasúttal  lehet felmenni.  Szállás  Zakopanéban.

2. nap    Reggeli után a több mint 1900 méteres magasságban  a Kasprowy csúcs meghódítása szerepel a programban.  Meseszép útvonalon igényes, panorámaablakos felvonóval érkezünk a csúcsra, ahol a környezô hegyek csodálatos panorámája tárul elénk.

Fakultatív kirándulás Krakkóba ( Min.létszám: 20 fő ) (50 zlotyi ) Ismerkedés az ősi lengyel fővárossal. A Visztula kanyarulatával körülölelt Wawel-dombon emelkedik a Királyi palota. A Wawelben koronázták meg a lengyel királyokat, s itt születtek az ország sorsát irányító legfontosabb állami döntések. Ennek az impozáns építménynek a története 1000-re nyúlik vissza. A Várhoz tartozó Waweli Székesegyház nemcsak elragadó műemlék, hanem egyben ma is működő templom, sajátos nemzeti pantheon, ahol sok király, nemzeti hős és költő sírja található. A székesegyházban különösen figyelmet érdemel a reneszánsz Zsigmond-kápolna. A krakkói Főtér a középkori Európa legnagyobb tere. A tér központi helyén emelkedik a Posztócsarnok, Krakkó egyik jellegzetessége. Szállás Zakopánéban.

3. nap  Reggeli után kirándulás a Tátra talán legszebb természeti kincséhez.  A smaragd színű Morskie Oko az egyik legmélyebb tó a Tátrában, a körülötte emelkedő csúcsok között ott található a Rysy, a hegység legmagasabb pontja is. Mivel a tó védett területen fekszik az utat lovaskocsikkal és gyalogosan fogjuk megtenni. Kora délután hazautazás. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj             49.500 Ft / fő  

1 ágyas felár              13.500 Ft

Idegenforgalmi adó  -  10 zlotyi

A részvételi díj  tartalmazza a 2 éjszakai szállást félpanzióval, az autóbusz  és az idegenvezetés költségét. Külön fizetendő a BBP biztosítás – 450  Ft/fő/nap  és belépőjegyek:  

Irányárak: Gubalovka  - 23  zlotyi, Wawel  Katedrális - 12 zlotyi, Mária templom – 10 zlotyi, Kasprowy csúcs - 90 zlotyi / Tátra Nemzeti Park 10 zlotyi, lovaskocsi 60 zlotyi/fő/menet

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

Foglalás