Isztambul - A mesebeli török nagyváros a Boszporusz két partján, Európa és Ázsia határán

Időpontok

2019-06-04 - 2019-06-09
2019-10-28 - 2019-11-02

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

2 - 3 ágyas zuhanyzós szállodai szobákban

Program

1. nap  Elutazás reggel  4.00 órakor Szegedről - Belgrád  – Szófia  útvonalon. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Szállás Dimitrovgrad környékén.

2. nap Reggeli után továbbutazás Törökországba. Rodostóban a Rákóczi ház és emlékmúzeum megtekintése szerepel a programban.  II. Rákóczi Ferenc itt töltötte életének utolsó 15 évét. Délutáni órákban érkezés Isztambulba. Szállás (3 éj)

3. nap  Reggeli után fakultatív  program. Ismerkedés a mesebeli nagyvárossal. Isztambul a világ egyetlen városa, amely két földrészen épült. A városnézés során megtekintjük az Aya Sofia templomot, mely 1400 éve a keresztény világ legnagyobb temploma volt, a török szultánok egykori palota együttesét, a Topkapi szerájt, a híres Kék Mecset - a Sultan Ahmet Mecset, valamint a hatalmas földalatti ciszternákat. A Yerebatan Ciszterna Isztambul egyik legnagyobb földalatti víztározója, ahol a 70 méter széles és 140 méter hosszú teremben 336 oszlopon tartja a 8 méter magasan húzódó boltozatot.  A ciszterna a VI. században épült, falai 4 méter vastagok és egy különleges vízálló anyagból készültek.

4. nap Reggeli után fakultatív program. Isztambul egyik közkedvelt látványossága a Dolmabahce Palota, mely átvette a szultáni rezidencia szerepét a Topkapi Szerájtól, miután 1843 és 1856 között megépült. A palota szolgált az utolsó hat szultán lakhelyéül, a trónteremben tartotta a török parlament az első ülését és szintén a trónteremben található a világ legnehezebb csillárja, amely több mint 4 tonna súlyú és 750 gyertya díszíti. Hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Boszporuszon.  A bemutatott látványosságok mellett mindenképpen érdemes meglátogatni a Nagybazárt, ahol hatalmas területen, több mint 3000 üzletben válogathatunk csecsebecsék, ruhák, ételek vagy régiségek, ékszerek között. Közel 90 utcácska van a piac területén, a szinte már külön kisvárosnak számító épület együttesben. A vásárlás során a főszabály, hogy alkudni kötelező.

5. nap  Reggeli után  délelőtt szabadprogram Isztambulban. Elutazás Edirnébe. Megtekintjük Törökország legmagasabb minaretjét (70,9 m) a Selimiye dzsámit.

Szállás Edirnében

6. nap Reggeli után hazautazás. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Részvétlei díj      98.500  Ft / fő         

A részvételi díj tartalmazza :  5 éjszakai szállást reggelivel, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Programcsomag ára  -  100 euro ( mely tartalmazza a programok, belépők,  helyi idegenvezető költségét). Külön fizetendő a BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap

Az utazáshoz a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges !!

 

 

 

Foglalás