Mandarinszüret a Neretva völgyében

Időpontok

2018-10-20 - 2018-10-23

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Neum - Hotel *** 2 – 3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1. nap Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába Mostarba. A város legnagyobb látnivalója a török időkben épült Stari most (Öreg híd), melyet valószínűleg I. Szulejmán építette a 16. században. A hidat 1993-ban horvát katonák lerombolták, de 2004-ben renoválták, egy évvel később pedig a világörökség része lett. Mostar azon városok egyike, ahol a török kor emlékei remek állapotban vannak, így a Koski Mehmed Pasa mecset is. A minaretből csodálatos a kilátás az Öreg hídra és az óvárosra. Mostarban a bazár is idézi a régi török kor emlékeit. Vacsora, szállás Neumban.

2. nap Reggeli után irány a Mandarinszüret. Megismerhetjük a mandarinszedés technikáit, ezen citrusfélék történetét és termesztésének módját.

Program : - A mandarinültetvényen köszöntőitallal és szárított fügével várják a turistákat, majd ezt követően szüret (ajándék 3 kg mandarin, de több is szedhető, a különbözet a helyszínen fizetendő). A kb. 1,5 órás szüretet után autóbusszal Metkovicba megyünk, majd onnan kishajókkal fotó-szafaris csónakázás a deltában egy tavon, egészen a házigazda birtokáig. Itt élőzenés ebéd itallal (rizotto, halpörkölt, lepénykenyér, polenta, sül hal, vegyes hústál körettel, kávé, bor és víz). Vásárlási lehetőség a helyi termékekből (gránátalmát, pálinkákat, mandarin, fügelikőrt, travaricát)

3. nap Reggeli után szabadprogram. Fakultatív kirándulás Dubrovnikba. ( 35 euro )

A várost nagyon sok néven hívták az évszázadok alatt: az Adria gyöngyszeme vagy Délszláv Athén. A történelem ott hagyta kéznyomát az egész városban. Kultúrális és történelmi emlékekben, látnivalókban nagyon gazdag város. Városnézés helyi idegenvezetővel. A Főtéren találhatók. Dubrovnik fontosabb látnivalói, úgy mint a Harangtorony, az Orlando oszlop, a Sponza- és a Rektori palota. A Főtérről indul a Főutca, illetve innen jutunk ki a piacra és a kikötőbe is. Vacsora. szállás Neumban.

4. nap Reggeli után elutazás Medjugorjebe, a katolikusok nagy zarándokhelyére.

A város legnagyobb látnivalója a Szent Jákob templom, illetve a körülötte levő tér, ahol keresztény ünnepeken több ezer ember szokott imádkozni. Hazautazás, érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 78.500 Ft/fő

1 ágyas felár 15.500 Ft 3. fő pótágyon 74.200 Ft

A részvételi díj tartalmazza az 3 éj szállást félpanziós ellátással, a mandarin szüreti programot, (mely során mindenki 3 kg mandarint kap ajándékba), majd csónakos fotószafarit és zenés ebéddel egybekötött délutáni programot a házigazda birtokán

az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Nem tartalmazza a BBP biztosítás - 450.-Ft/fő/nap, a az üdülőhelyi díj ( 2.800 Ft/fő – 12 év felett fizetendő ) költségét.

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét

Foglalás