Szilveszterezzen Velünk Erdélyben Segesvár - Gernyeszeg - Szováta - Marosvásárhely

Időpontok

2018-12-29 - 2019-01-01

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

2 - 3 ágyas zuhanyzós szobákban, panzióban

Program

PROGRAM

 

1. nap              Elutazás Szegedről reggel 5,00 órakor.

Kalotaszentkirályon rövid pihenő: a helyi népviseleti hagyományok megismerése, szilvapálinka kóstolás.  ( 1.500.-) Vacsora, szállás Gernyeszegen.

2. nap              Reggeli után elutazás   Szovátára.  A város sóstavairól és sószikláiról nevezetes. Legnagyobb tava a Medve-tó. A Medve-tó nevét kiterített medvéhez hasonló alakjáról kapta és 1870 és 1880 körül alakult ki. Benne 66 000  tonnára becsült oldott sómennyiség van, a felszíntől lefelé hőmérséklete növekszik, melyet a nap melege és a lejjebb koncentrálódó só okoz. Séta a tó körül.

Hó esetén délután fakultatív kirándulás lovasszánnal.  Vacsora, szállás Gernyeszegen.

3. nap Reggeli után   fakultatív fürdési lehetőség  Marosszentgyörgyön. Vagy séta Marosvásárhelyen. A város  főtere, belvárosának domináló része a Rózsák tere. A Kultúrpalota a pécsi Zsolnay-gyár majolikacserepeivel díszített tetőzetével messziről magára vonja a figyelmet. A Közigazgatási Palotát régen Cifra Palotának hívták, mivel az akkori kisvárosban szokatlan volt az ilyen impozáns épület. A Várdombon emelkedik a református templommal koronázott, bástyákkal és védőfalakkal ékes Vár, amely Marosvásárhely egyik legérdekesebb látványossága, a város egyik jelképe.

Délután pihenés. Este zenés-táncos szilveszteri mulatság. ( Korlátlan italfogyasztással )

4. nap              Késői  reggeli után hazautazás  Átkelés a Királyhágón az Erdély kapujaként is emlegetett szerpentines hágón a Bihar- és a Meszes-hegység között.  Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

A részvételi díj tartalmazza a 3 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az idegenvezetést, a szilveszteri vacsora ( 5 fogásos  menü és a megadott italokból korlátlan mennyiség ) és az autóbusz költséget. Külön fizetendő a BBP biztosítás: 450  Ft / fő /éj. 

A fakultatív programok és a belépőjegyek ára külön fizetendő.

 

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kecskemét – Kiskunfélegyháza – Kiskunhalas

Foglalás