Fergeteges Szilveszter Erdélyben - Gyulafehérvár - Gernyeszeg - Marosszentgyörgy - Szováta - Marosvásárhely

Időpontok

2019-12-29 - 2020-01-02

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Gernyeszeg / Grandlion Panzió - 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1. nap Elutazás Szegedről reggel 5,00 órakor.  Gyulafehérvár, mely egykor az Erdélyi Fejedelemség virágzó fővárosa volt, ma Fehér megye valamint az erdélyi római katolikus püspökség székhelye. A katolikus katedrális megtekintése szerepel a programban, mely a román kori magyar építészet leg­ér­té­ke­sebb alkotása. Itt található Hunyadi János, Hunyadi László és több erdélyi fejedelem síremléke. Vacsora, szállás Gernyeszegen.

2. nap    Reggeli után kirándulás   Szovátára.  A város sóstavairól és sószikláiról nevezetes. Legnagyobb tava a Medve-tó. A Medve-tó nevét kiterített medvéhez hasonló alakjáról kapta és 1870 és 1880 körül alakult ki. Benne 66 000  tonnára becsült oldott sómennyiség van, a felszíntől lefelé hőmérséklete növekszik, melyet a nap melege és a lejjebb koncentrálódó só okoz. Séta a tó körül. Hó esetén délután fakultatív kirándulás lovasszánnal.  Vacsora, szállás Gernyeszegen.

3. nap Reggeli után   délelőtt fakultatív fürdési lehetőség Marosszentgyörgyön.Délután pihenés. Este zenés-táncos szilveszteri mulatság. ( Korlátlan italfogyasztással )

4. nap  Késői ébredés. Délután séta Marosvásárhelyen. A város  főtere, belvárosának domináló része a Rózsák tere. A Kultúrpalota a pécsi Zsolnay-gyár majolikacserepeivel díszített tetőzetével messziről magára vonja a figyelmet. A Közigazgatási Palotát régen Cifra Palotának hívták, mivel az akkori kisvárosban szokatlan volt az ilyen impozáns épület. A Várdombon emelkedik a református templommal koronázott, bástyákkal és védőfalakkal ékes Vár, amely Marosvásárhely egyik legérdekesebb látványossága, a város egyik jelképe.

Vacsora, szállás Gernyeszegen.

5. nap  Reggeli után hazautazás.  Átkelés a Királyhágón az Erdély kapujaként is emlegetett szerpentines hágón a Bihar- és a Meszes-hegység között.  Hazaérkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj       85.800  Ft / fő      

A részvételi díj tartalmazza a 4 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az idegenvezetést, a szilveszteri vacsora ( 5 fogásos  menü és a megadott italokból korlátlan mennyiség ) és az autóbusz költséget. Külön fizetendő a BBP biztosítás: 450  Ft / fő /éj. 

A fakultatív programok és a belépőjegyek ára  külön fizetendő.

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas

Foglalás