Duna Delta - a Duna végállomása:Bukarest - Konstanca - Tulcsa - Duna Delta - Buzau - Gyulafehérvár

Időpontok

2018-08-22 - 2018-08-26

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1.nap Elutazás kora reggel 3.00 órakor Szegedről Bukarestbe. A város arculatát két időszak határozza meg hangsúlyosan. A világháború előtti Bukarestet ’Kelet-Európa Párizsának’ is hívták széles sugárútjairól, nagyméretű parkjairól és a városközpontját meghatározó többnyire a 19-20. század stílusában épült házairól, középületeiről. A román főváros építészeti arculatának másik fontos alakítója, a korábbi diktátor, Nicolae Ceauşescu volt, akinek nevéhez fűződik többek között a birodalmi léptékű kormányzati negyed kiépítése is. Bukarest belvárosának arculata ma egyfajta keveréke a szecesszió, a kommunizmus és a modern épületek együtteseinek. Vacsora szállás

2. nap Reggeli. Bukarest legjellegzetesebb épülete a Parlament palota, híven tükrözi Ceauşescu megalomániáját. A 12 emeletes, 3100 szobás palota 1980-as években épült, mely a világ második, míg Európa legnagyobb épülete. Jelenleg a parlament épületéül szolgál. Továbbutazás Konstanzába.. Rövid séta Konstanzában. Vacsora, szállás Tulcsaban.

3. nap Reggeli után fakultatív kirándulás hajóval a Duna Deltában (kb. 4 órás).

A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után három ágra szakad: legnagyobb ága az északi Chilia-ág – középen helyezkedik el a Sulina-ág , délre pedig a Szentgyörgy-ágat találjuk. E három ág között számtalan mellékág, csatorna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet, amit Duna-deltának nevezünk. A főágak között húzódó csatorna- és víziút-hálózat olyan szövevényes labirintust alkot, amelyet a Delta őslakosai sem ismernek teljesen. A tulajdonképpeni Duna-delta mintegy 8000–10000 éves, és a Duna által hozott hordalék lerakodásával alakult ki. Vacsora, szállás Tulcsában.

4. nap Reggeli. A Kárpátok fő gerincén túl az ún. Kárpátkanyar külső vonulatai alacsony dombságokká szelídülnek. Buzau környékén a homokkődombok között különös, holdbéli táj fogadja a látogatót. A Buzau környéki képződmények „hideg vulkánok”.Amíg a szem ellát, egyhangú környezetből néhány méteres sárkupacok emelkednek ki. Központi csúcsuk kis méretű kráter, amelybe homokkal, agyaggal kevert víz, sár, iszap fortyog, egyes helyeken folyamatosan, máshol szabályos vagy bizonytalan időközönként, a mélyben lévő erők szeszélyei által befolyásolva. Szállás Brasso környékén

5. nap Reggeli után elutazás. Gyulafehérvárra, mely egykor az Erdélyi Fejedelemség virágzó fővárosa volt. Ma Fehér megye valamint az erdélyi római katolikus püspökség székhelye. A katolikus katedrális a román kori magyar építészet leg­ér­té­ke­sebb alkotása. Itt található Hunyadi János, Hunyadi László és több erdélyi fejedelem síremléke. Hazautazás, érkezés Szegedre a késő esti órákban.

RÉSZVÉTELI DIJ 83.800 Ft / fő

1 ágyas felár 19.500 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az 4 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az autóbusz költséget és a helyi idegenvezetést. Külön fizetendő a BBP biztosítás 450 Ft/fő/nap.

Hajókirándulás – kb. 40 euro. A belépőjegyek ára: kb. 5.000 Ft-nak megfelelő lei.

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas – Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kecskemét

Foglalás