Erdélyi körutazás Vajdahunyad – Sinaia – Brassó – Szent Anna-tó – Csíksomlyó – Gyilkos-tó – Békás-szoros –Szárhegy – Korond – Parajd – Szováta – Kolozsvár - Kalotaszentkirály

Időpontok

2019-05-11 - 2019-05-15
2019-08-09 - 2019-08-13
2019-09-21 - 2019-09-25

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Panzióban, szállodában 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1.nap Elutazás reggel 5.00 órakor Szegedről. Vajdahunyad vára Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, egyik legnagyobb magyar regényírónk, Mikszáth Kálmán szavaival élve a "várak királya". A város fölé emelkedő dombon büszkén trónoló sasfészek hat évszázad történelmének emlékét őrzi és hirdeti, nemcsak a Hunyadiakét, hanem erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is Továbbutazás Szászföld legnagyobb városába Brassóba. mely a Kárpátok kanyarulatában, festői tájon fekszik. Sziklás, meredek hegyek övezte, egységes, barokk hangulatú belvárosa patinás hangulatot áraszt. Fő ékessége Erdély legnagyobb gótikus temploma, a Fekete-templom. Vacsora, szállás Brassóban.

2. nap Reggeli után Sinaia-ban a román királyok palotáját látogatjuk meg. Sinaia üdülőhely hatalmas, romantikus hangulatú parkjának közepén áll Románia leglátványosabb kastélya és legszebb királyi rezidenciája, a Peles-kastély. Továbbutazás Csíkszeredára. Útközben megállás a Szent Anna-tónál, Délkelet-Európa egyetlen vulkáni krátertavánál. Vacsora, szállás Csíkszeredán.

3. nap Reggeli után Csíksomlyóra, a híres búcsújáró helyre látogatunk. A csíksomlyói kegytemplom és kolostor a magyarság egyik legnagyobb zarándokhelye és kultúrtörténeti emléke. Elutazás a Gyilkos tóhoz, majd innen a Békás-szorosig. A Gyilkos-tó Erdély egyik legismertebb tájképe, igazi természeti ritkaság, páratlan látvány a rozsdás vörös víztükörből meredező fatörzsek csonkjaival és a tó mögötti Kis-Cohárd irdatlan nagy sziklatömbjével. Vacsora, szállás Gernyeszegen.

4. nap Reggeli után elutazás Korondra, ahol a népművészettel ismerkedhetnek meg Utasaink. A parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka, a sótömb maga 1,2 km × 1,4 km átmérőjű, enyhén ellipszis alakú és 2700 m mélységben gyökerezik. Több száz jövő-év kibányászható sóját rejti magába, és ezzel Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb kincses ládája. Szovátán séta a Medve-tó körül. A sókarszton létrejött  1875-ben keletkezett, a világ legnagyobb heliotermikus tava. Marosvásárhely az Erdélyi-medence közepén, a Maros két oldalán fekszik. Belvárosának domináló része a Rózsák tere. A Kultúrpalota a pécsi Zsolnay-gyár majolikacserepeivel díszített tetőzetével messziről magára vonja a figyelmet. A palota gyöngye a Tükörterem. Falát freskók és muránói óriástükrök díszítik. A Közigazgatási Palotát régen Cifra Palotának hívták, mivel az akkori kisvárosban szokatlan volt az ilyen impozáns épület. Színes tetőzetével, toronysisakjával, magyar népi motívumaival igen érdekes látványt nyújt. Vacsora, szállás Gernyeszegen.

5. nap Reggeli után elutazás Kolozsvárra, Erdély történelmi központjába. A mai Kolozsvár utcáin sétálva lépten-nyomon felbukkannak a magyar történelem és művészettörténet emlékei, az egész várost a múlt és időtlenség hangulata veszi körül. Városnézés: Szent Mihály templom, Mátyás király bronzszobra. Majd a több mint 400 éves Házsongárdi temető szerepel a programban.

Kalotaszentkirályon rövid pihenő: a helyi népviseleti hagyományok megismerése, szilvapálinka kóstolás Átkelés a Királyhágón az Erdély kapujaként is emlegetett szerpentines hágón a Bihar- és a Meszes-hegység között.  Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

Részvételi díj 74.800 Ft / fő

1 ágyas felár 19.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a 4 éjszakai szállást félpanziós ellátással, az autóbusz költséget és a helyi idegenvezetést. Külön fizetendő a BBP biztosítás 450 Ft/fő/nap.

A belépőjegyek ára: kb. 15.000 Ft-nak megfelelő lei.

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas - Soltvadkert - Kecskemét – Kiskunfélegyháza

Foglalás