Hétvége Prágában Kutna Hora – Prága

Időpontok

2019-03-15 - 2019-03-17
2019-07-21 - 2019-07-23
2019-11-01 - 2019-11-03

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Prága - Hotel*** 2- 3 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban

Program

1. nap Elutazás Szegedről reggel 3.00 órakor Kutná Horába, melyet nemcsak az ezüst városának, de nemzeti kincsnek is nevezik. Kimeríthetetlennek tűnő ezüstbányái nélkül talán végbe sem mehetett volna a cseh királyság hatalmas iramú fejlődése. Egykor Prága után Csehország második legfontosabb városa és pénzügyi központja volt. 1995 óta az UNESCO által nyilvántartott világörökség része. A sedleci osszárium római katolikus kápolna és csontház Kutná Hora külvárosában. Az osszárium mintegy 40 000 csontvázat tartalmaz, amelyek művészi elrendezésben díszítik szinte bebútorozzák a kápolna belső terét. Szállás Prágában.

2. nap Reggeli után Prága felfedezése. A Vencel tér Prága egyik legjelentősebb tere az újváros egyik kulturális és üzleti központja. Szállodák, éttermek, bárok és kocsmák gondoskodnak róla, hogy a tér éjszaka se aludjon. A Vencel tér számos jelentős történelmi esemény színhelye volt. Több, a XX. század elején épített szép épületen kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete. Az Óvárosnak és egyben Prága egyik központjának is tekinthető az Óváros tér. A prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, valamint ünnepek, karácsonyi és húsvéti vásárok színhelye. A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra. A  prágai zsidónegyedben a szecessziós, neobarokk és neogót épületcsodák mellett érdemes megnéznie a zsidó temetőt is. A 15. század elejétől a prágai zsidók arra kényszerültek, hogy halottaikat a városon belül temessék el, ekkor keletkezett a Régi Zsidó Temető, mely az Európában található zsidó temetkezési helyek közül a második legrégebbi. Körülbelül 12 ezer sírkő található itt, közülük a legrégebbiek még az 1400-as évekből valók, az utolsó temetést pedig 1787-ben tartották. Itt nyugszik többek között a híres Löw rabbi is, akihez a Gólem legendája kötődik. A hangulatos, 516 méter hosszú és 10 méter széles Károly hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal és fiatalokkal találkozhatunk. Fakultatív vacsora egy prágai sörözőben.

3. nap Reggeli után városnézés. A prágai vár Európa legnagyobb várkomplexumának számít és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár 570 méteres hosszával és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A Szent Vitus székesegyház Prága és egész Csehország legfontosabb egyházi épülete, a cseh királyok és királynők koronázásának tradicionális helyszíne volt. Az Aranyművesek utcájában, a kis, hangulatos, rendkívül népszerű utcában 11, a XVI. század végén épített házacskát lehet megcsodálni. Hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

Részvételi díj:  Márc. 15-17.  44.500 Ft/fő

      Nov. 1-3. / Júl. 21-23.       49.500 Ft/fő                                       

1 ágyas felár 15.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza az 2 éj szállást reggelis ellátással, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Nem tartalmazza a BBP biztosítás - 450.-Ft/fő/nap

A belépők külön fizetendők : kb. 700 cseh korona

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

 

Foglalás