Hétvégi kirándulás a Muravidéken Dobronak – Orchidea farm Bakonaki tó

Időpontok

2018-05-05 - 2018-05-05
2018-10-13 - 2018-10-13

Utazás

Szegedről autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás Szegedről reggel 3,30 órakor.

Meglátogatjuk Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő farmját. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban - amelyet termikus energiával saját termálkútjukból fűtenek - 160 féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. A nem rég kialakított trópusi kertben évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek, és nemcsak orchideákat, hanem a kávétól a vanílián és a borson át az ananászig számtalan, ezen az éghajlaton szokatlan növényt is. Lehetőség nyílik orchidea vásárlásra is

Dobronak egy kicsi, még ma is főleg magyarok lakta falu a szlovén határ túloldalán. Hogy nevét mégis messze földön, rengetegen ismerik, azt két dolognak köszönheti. Az egyik, hogy itt található Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, a másik a falu határában elterülő a gyógyító energiákkal rendelkező erdő a Bakonaki-tó körül.

Ahogy a határnak ezen az oldalán Lenti és környéke, a túloldalon Dobrovnik és környéke rendelkezik nagyon pozitív, gyógyító energiákkal, erős földsugárzással, amit még az is érezhet, aki nem hisz benne. De maga a táj, a természet is gyönyörű.

A látogatókat a Bakonaki-tó festőien szép környezete invitálja, az erdőben búvó Szent Vid-kápolna, a Vid-forrás és az energiai park. Itt megtalálja a magáénak valót mind a feltöltődésre, mind a sétára vágyakozó.

Hazautazás a délutáni órákban. Érkezés az éjszakai órákban Szegedre.

Részvételi díj 12.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

A belépőjegy ára külön fizetendő: kb. 5 euro.

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza – Soltvadkert - Kecskemét - Budapest

Foglalás