Pozsony Az egykori magyar koronázó városa Duna egyik gyöngyszeme Kittsee – Dévény -Pozsony

Időpontok

2018-03-15 - 2018-03-15
2018-10-06 - 2018-10-06

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 5,00 órakor Szegedről. A Hauswirth csokoládégyár mintaboltjában kóstolás és vásárlás.

Dévény történelmi vára a Duna és Morva stratégiailag fontos összefolyásánál áll és ma Pozsony városának része. A dévényi vár az egyik legrégibb Szlovákiában, történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Itt zajlott Szlovákia és a szlovákok legrégibb történelme. Ma a dévényi vár romja gyönyörű, régi rekonstruált műemlék kiállításokkal a szlávok történelméből és egy egyedülálló várkúttal, amely 55 méter mély. A várlátogatás után ismerkedés a szlovák fővárossal. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez: Pozsony szimbóluma a r, mely a hegy tetejéről néz le a városra és a Dunára. A gótikus eredetű Szent Márton-dóm a magyar királyok koronázási temploma. Pozsony városfalának egyetlen megmaradt kapuja a Mihály kapu, melynek gótikus alapjait a 14. század első felében fektették le. A toronyban található a Fegyvermúzeum, az épület tetejéről csodás a kilátás az óvárosra. Pozsony Óvárosának központi részén helyezkedik el a  Fő tér, a város társasági életének központja. A hangulatos sétateret barokk, klasszicista és szecessziós épületek övezik. Legfőbb nevezetessége az Óvárosháza, mely öt évszázad három építészeti stílusát vonultatja fel, tornyából parádés panoráma nyílik a városra.

A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye. Az Apponyi-palota termeiben ma a Városi Múzeum kiállításai láthatók.

A Ferenciek terének közepén Magyarország egyik legrégibb Mária-oszlopa látható.

A város legszebb klasszicista palotája a Prímási Palota, mely az egyedülálló pozsonyi falikárpitok otthona. Délután szabadprogram. Hazautazás, érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj 11.500 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a belépők – kb. 10-15 euro , BBP biztosítás: 450 Ft/fő

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas –Soltvadkert - Kecskemét – Budapest

Foglalás