Pozsony - Az egykori magyar koronázó város, a Duna egyik gyöngyszeme - Kittsee – Dévény -Pozsony

Időpontok

2019-05-04 - 2019-05-04
2019-08-31 - 2019-08-31

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 5,00 órakor Szegedről. A Hauswirth csokoládégyár mintaboltjában kóstolás és vásárlás. Továbbutazás Pozsonyba.

Városnézés a szlovák fővárosban. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez: Pozsony szimbóluma a r, mely a hegy tetejéről néz le a városra és a Dunára. A gótikus eredetű Szent Márton-dóm a magyar királyok koronázási temploma. Pozsony városfalának egyetlen megmaradt kapuja a Mihály kapu, melynek gótikus alapjait a 14. század első felében fektették le. Pozsony Óvárosának központi részén helyezkedik el a  Fő tér,  a város társasági életének központja. Legfőbb nevezetessége az Óvárosháza, mely öt évszázad három építészeti stílusát vonultatja fel. A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye. A város legszebb klasszicista palotája a Prímási Palota, mely az egyedülálló pozsonyi falikárpitok otthona.

Sétahajózás  Pozsony – Dévény útvonalon

A történelmi városközpontból indul  a hajó egészen a híres szláv Dévényi várig.

Dévény történelmi vára a Duna és Morva stratégiailag fontos összefolyásánál áll és ma Pozsony városának része. A dévényi vár az egyik legrégibb Szlovákiában, történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Itt zajlott Szlovákia és a szlovákok legrégibb történelme. Ma a dévényi vár romja gyönyörű, régi rekonstruált műemlék kiállításokkal a szlávok történelméből és egy egyedülálló várkúttal, amely 55 méter mély. A  vár egyik legnagyobb erénye a fekvése,  és az ehhez tartozó gyönyörű panoráma, kilátás a környékre. Hazautazás, érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj       12.800 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a belépők – kb. 15 euro ,  BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Soltvadkert - Kecskemét - Budapest

Foglalás