Pozsony - Az egykori magyar koronázó város, a Duna egyik gyöngyszeme

Hauswirth - Pozsony - Dévény

Időpontok

2020-04-25 - 202-04-25
2020-08-29 - 2020-08-29

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 5,00 órakor Szegedről. A Hauswirth csokoládégyár mintaboltjában kóstolás és vásárlás. Továbbutazás Pozsonyba.

Városnézés a szlovák fővárosban. Végigjárjuk a magyar királyok koronázási útvonalát érintve azokat az épületeket és helyszíneket, melyek szorosan kapcsolódnak a magyar történelemhez: Pozsony szimbóluma a r, mely a hegy tetejéről néz le a városra és a Dunára. A gótikus eredetű Szent Márton-dóm a magyar királyok koronázási temploma. Pozsony városfalának egyetlen megmaradt kapuja a Mihály kapu, melynek gótikus alapjait a 14. század első felében fektették le. Pozsony Óvárosának központi részén helyezkedik el a  Fő tér,  a város társasági életének központja. Legfőbb nevezetessége az Óvárosháza, mely öt évszázad három építészeti stílusát vonultatja fel. A tér közepén álló Roland-kút a város népszerű találkahelye. A város legszebb klasszicista palotája a Prímási Palota, mely az egyedülálló pozsonyi falikárpitok otthona.

Sétahajózás  Pozsony – Dévény útvonalon

A történelmi városközpontból indul  a hajó egészen a híres szláv Dévényi várig.

Dévény történelmi vára a Duna és Morva stratégiailag fontos összefolyásánál áll és ma Pozsony városának része. A dévényi vár az egyik legrégibb Szlovákiában, történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Itt zajlott Szlovákia és a szlovákok legrégibb történelme. Ma a dévényi vár romja gyönyörű, régi rekonstruált műemlék a szlávok történelmét bemutató kiállításokkal és egy egyedülálló 55 méter mély várkúttal. A  vár egyik legnagyobb erénye a fekvése  és az ehhez tartozó gyönyörű panoráma kilátás a környékre.

Hazautazás, érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj       13.500 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő költségek: belépők: kb. 15 euro, 1,8 % kötelező stornó biztosítás, BBP biztosítás 450 Ft / fő /nap

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* – Kiskunhalas*- Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest    

*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás