Brno - Lednice

Időpontok

2018-05-12 - 2018-05-12
2018-09-29 - 2018-09-29

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 3,00 órakor Szegedről Dél-Morvaországba. Itt található mintegy 300 m2-en a Lednice-Valtice kultúrtáj, az Európa kertjeként is tisztelt óriási angolpark és természetvédelmi övezet, melynek legszebb és legkedveltebb helye, a Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotája, a Lednicei kastély. Számos filmet forgattak már a kastély területén. A tökéletes mesebeli kastélyt övező álomszép francia- és angolpark felejthetetlen élménnyé teszi a látogatást.

Majd továbutazás Morvaország mai „fővárosába” Brnoba. A város jelképének számító Spilberk vár messziről látható az óváros felett. A Királyi vár a XIII. században épült, melyet a XVII. és XVIII. században barokk erődítménnyé építettek át. Későbbi időktől a városképet uraló építmény a habsburgi monarchia egykor leghírhedtebb börtönévé vált, melyet a "népek börtöne" néven emlegettek. Másik igen látványos épülete a városnak, az óváros szélén található, a Petrov dombon kiemelkedő Székesegyház, mely eredetileg egy román bazilika, melyet gótikus stílusban építettek át

Kapucinus templom és kripta, mely a belváros szívévben található, az egyik leghíresebb látnivalója a városnak. Messze földön híres barokk kripta a kapucinus rend kolostorának pincéjében található. Ebbe a kriptába temették a kapucinus szerzetesrend tagjait a XVII. század másik felétől, de támogatóikat és más jelentős személyiségeket is találhatunk itt. A kripta egyediségét az adja, hogy különleges szellőzőrendszerének hatására a szabadon letett holtestek mumifikálódtak, megőrizve a testeket az utókor számára.
A városnézés után szabadprogram. 

Hazautazás a délutáni órákban. Érkezés a késő esti órákban Szegedre.

 

Részvételi díj 14.300 Ft/fő
 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz és az idegenvezetés költségét.

A belépők külön fizetendők – kb. 400 korona

BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás