Látogatás a Liszt Ferenc Repülőtéren Titokzatos kisváros - bepillantás a kulisszák mögé Tropicarium – Cápás Állatkert

Időpontok

2018-05-27 - 2018-05-27
2018-08-18 - 2018-08-18

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 7,00 órakor Szegedről Budapestre a Liszt Nemzetközi Repülőtérre.

Tudta-e Ön, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér egy önálló kisváros a nagyvárosban, saját kutakkal és vízművel, víztisztítóval, hőerőművel? Tudta-e Ön, hogy egy repülőgép leszállásától egy századnyi ember dolgozik másodpercre pontos koreográfia szerint azon, hogy 30 perc múlva újra felszállhasson? Tudta-e Ön, hogy a légiforgalmi irányítás legnagyobb része nem is az irányítótoronyban történik, de még csak nem is a repülőtéren? Látta már a futópályák fényeit, a radarokat, az irányítótornyot vagy épp a tűzoltóbázist közvetlen közelről? Utunk során eljutunk a repülőtér olyan területeire is, ami nemcsak az utasok, de még a reptéri dolgozók jelentős része elől is elzárt! Megnézzük a forgalmi és műszaki előtereket, a futópályákat, a navigációs berendezéseket, a radarokat, valamint rengeteg, eddig titkos helyszínt. Délután szabadprogram a Campona üzletházban

Fakultatív programlehetőség : Látogatás a Tropicariumban – a cápás állatkertben

Az állatkert lakói között megtalálhatók cápák, aligátorok, egzotikus hüllők és kétéltűek, kis majmok, madarak, és több ezer színes halfaj. A cápaakvárium alatt húzódó 12 méteres látványalagútban a látogatók karnyújtásnyira csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.

A rájasimogató akváriumban minden látogató megsimogathatja és a gondozók segítségével akár meg is etetheti a rájákat. Az esőerdő részen, az aligátorok felett negyedóránként elered a trópusi eső. Hazautazás kb. 17,00 órakor Szegedre. érkezés az esti órákban.

 

Részvételi díj - 11.000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz költséget, A Liszt Ferenc repülőtér 3 órás programját.

A Tropicariumba a belépő külön fizetendő. Irányár :2.500 Ft/felnőtt, 1.800 Ft/ gyerek

 

Figyelem! A repülőtér szigorúan ellenőrzött objektum. A látogatáshoz, biztonsági okokból, hatósági háttérellenőrzés szükséges. Csak olyan személyeket vihetünk be a túrára, akik belépését a hatóságok előzetesen engedélyezték. Ennek következtében a látogatóknak meg kell adniuk személyes adataikat a regisztrációnál, és ugyancsak ennek következtében a regisztrációt le kell zárnunk a túrák előtt 5 munkanappal, mert ez számunkra a leadási határidő.

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas – Soltvadkert - Kecskemét

Foglalás