Hétvége Ausztriában Hajózás a Wachau mentén Krems - Melk - Dürnstein

Wachau  - Az Ybbs és Krems között húzódó Duna-völgy.  Európa legszebb folyami tájai közé tartozik. Ez egy 40 km hosszú szurdok völgy, amelyet gyakran neveznek egy „mosolynak Ausztria orcáján

Időpontok

2018-08-11 - 2018-08-11

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás hajnali 2.30 órakor Szegedről.

Érkezés a délelőtti órákban a Wachau keleti részének ősi gazdasági és kereskedelmi központjába, Kremsbe. Krems az egyik legszebb Duna menti város.

Hajóval kirándulás a Dunán, a Wachau mentén Kremsből Melkbe.

A Waldviertel és a Dunkelsteiner Wald 500-1000 m magas hegyei közé szorul a folyó. A meredek oldalakat érintetlen erdők, szőlőültetvények borítják.

Egy magas sziklán emelkedik a Melki apátság, Európa legnagyobb bencés kolostora, a pazar barokk építészet megtestesítője. 360 m hosszú homlokzata mögött többek között egy sor pompás császári szoba, egy márványterem, egy gazdagon díszített templom és egy könyvtár várja a látogatókat. Teraszáról csodálatos kilátás nyílik az alatta húzódó ligetre.

Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe, Hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.

Késő délután hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.
 

Részvételi díj 16.800 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszköltséget és az idegenvezetést.

A belépők díja és a hajójegy a helyszínen fizetendők : kb. 35 euro.

BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap.

 

Csatlakozási lehetőség : Soltvadkert - Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Budapest

Foglalás