Korzika természeti csodái

Korzika az a hely,  aminél jobbat nem is kívánhatnánk egy nyaraláshoz. Itt nem kell választani, tengerpartok és hegyek egyaránt megtalálhatók. Szépségének titka az ellentétek harmóniája: vad sziklák és lankás völgyek, égbeszökő hegyormok és lustán elnyúló tengerpartok, az örökzöld fenyőerdők és a mézsárga homok,  fények és árnyak. Korzika szigetevalóságos földi paradicsom.

Korzika keleti partján, Bastiától 80 km-re délre Ghisonacciától 5 km-re egy hosszú homokos tengerpart mentén. Közvetlen tengerparti üdülőfalu, 1-2 szintes, blokkszerűen épült kőházakkal egy több hektáros virágos-pálmafás területen, számos sportolási lehetőséggel. Elhelyezés korszerűen berendezett, felújított mini villákban illetve apartmanokban (A-típus - Egyszobás apartman lakó-nappali szoba kihúzható ággyal , B-típus - Kétszobás apartman 3-4 főre egy hálószoba emeletes ággyal és lakó-nappali kihúzható ággyal, felszerelt, hűtőszekrénnyel ellátott konyhasarok, D-típus - Háromszobás apartman két hálószobával, lakó-nappali kihúzható ággyal, fürdőszoba, WC, erkély kerti bútorokkal) Szolgáltatások: 2 úszómedence napozó-ágyakkal, étterem, pizzéria, üzletek, disco

 

Időpontok

2020-09-05 - 2020-09-14

Utazás

Légkondicionált autóbusszal, komppal

Ellátás

Önellátó

Szállás

Montecatini Terme - Hotel *** 2-3 ágyas szobákban Ghisonaccia - Village De Vacances Marina D'Oru

Program

1. nap     Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről.  Tranzitszállás Montecatini Termében.

2. nap   Reggeli után megállás Pisában.  Ez az egyik legrégebbi olasz város az Arno folyó két partján fekszik. Séta a Csodák terén, ahol  megtekintjük a  Ferdetornyot , a Keresztelő kápolnát és a Dóm épületegyüttesét ( 5 euro ).

Majd  komppal átkelés Korzikára  Bastiába.  Szállás Ghisonacciában.

3. nap     Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

4. nap     Fakultatív kirándulás. (45 euro).  Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on – tartja a mondás. A kirándulás első állomása a magas hegycsúcsokkal övezett egykori főváros, Corte. Óvárosa a sziget egyik legrégebbike, ahol szinte megállt az idő. Sasfészekként emlegetett romantikus fellegvára a történelem során a korzikai hazafias ellenállás központja volt. San Micele di Murat-on látható a sziget legszebb épületének tartott, 13. századi pisai román stílusú templom. Saint-Florent szép fekvésű  kisváros hangulatos óvárossal. Itt található az egyik legjelentősebb román kori műemlék, a Santa-Maria-Assunta katedrális. 

Patrimonioban  megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait. Erbalunga egy ha­lász­fa­lu­ban, mely köz­vet­le­nül a Tir­rén-ten­ger part­ján fek­szik. Kis ki­kö­tőjé­ben látható  a ten­ger­part­ra épí­tett  ge­no­vai őr­tor­ony.

5. nap    Pihenés a tengerparton, szabadprogram.

6. nap    Fakultatív kirándulás Ajaccio  – Calanques – Porto –  Scala di Santa Regina útvonalon. ( 50 euro) A sziget nyugati oldalán fekszik Ajaccio, a császári város. A városban a Napóleon család emlékével találkozunk lépten-nyomon :  Napóleon szobor – mint első Konzul, Napóleon szülőháza –mely ma múzeum (7 euro), Napóleon lóháton négy testvére társaságában, a Napóleon emlékmű az Austerlitz téren. Ajaccioból továbbutazás Korzika legszebb természeti szépsége a Piana és Porto között – az ún. Les Calanches-hez. Lehengerlő az a színjáték, amit itt a természet alkotott. Egy hatalmas sziklatömb 4 km hosszan és meredeken kimagasodik a tengerből, mely vörös labirintussá válik, melyben az ember menthetetlenül elveszne.  A nyugati part másik csodája, melyet nem emberkéz alkotott – a Scala di santa Regina (Égi Királynő lépcsője). Ez Korzika leghíresebb és legvadabb vidéke. Valóságos sziklakáosz. Egy gránitból való Dante-i pokol. 8 km-es szakaszon, helyenként 500 m mély, meredek falú sziklameder alján, hatalmas sziklatömbök között zúg a Golo.

7. nap     Pihenés a tengerparton, szabadprogram.

8. nap  Fakultatív kirándulás a sziget déli csücskéhez, Bonifacioba. (35 euro) Ami a szépséget illeti – mondta Paul Valery a költő – Bonifacio Korzika fővárosa. A fennsíkon, a tenger felől csodálatos fehér mészkő sziklafalak állnak több mint 60 m magasan, amelyeket a szél és a gyakran viharos hullámok csapkodnak a Bonifacio-i öbölben. Séta az óváros hangulatos utcáin: XIII. sz-i Szűz Mária templom, a XIII-XIV. sz-i Szent Domokos templom, a híres Aragon-lépcső. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a híres grottokhoz ( kb.20 euro), mely megmutatja Bonifacio másik arcát.

9. nap  Reggel elutazás Bastiába, mely Felső-Korzika tartományi székhelye. A város főtere a 300 m hosszan platánokkal és pálmafákkal árnyékolt Place St.-Nicolas, mely déli részén áll a Napóleon szobor, a hadvezért, mint római császárt ábrázolva. Séta a kikötői negyedben, Fellegvárban. Szabadprogram. Majd komppal behajózás Livornóba. Szállás Montecatini Termében.

10. nap   Hazautazás. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj / fő

(A)  2 fős  stúdió

 179.800  Ft

(B) 3 fős   4 fős  apartman

(hálószoba + nappali )

           175.500 Ft             

(D)  6 fős apartman

(2 külön hálószoba+ nappali)

        185.600  Ft           

A  részvételi díj tartalmazza a 7 éj szállást apartmanban, a 2 éj tranzitszállást reggelivel, az autóbusz , a komp és a csoportkísérő költségét.

Helyszínen fizetendő költség: 25 euro/fő. 

Külön fizetendő költségek: 1,8% kötelező stornóbiztosítás, BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap.

A helyszínen fizetendő  költségek tartalmazhatnak: helyi adó, illeték, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési díj költségét.

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert* - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas* - Kecskemét – Budapest - Székesfehérvár

*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő 

Foglalás