Korzika vadregényes tájain

Beleszeret mindenki aki szereti a vad természetet. A sziget partvidéke minden oldalán más és más. Északon köves, keleten hosszú homokos, észak-nyugati oldalán Porto környékét csodálatos vörös sziklák uralják. Délen Bonifacio-ban a fehér mészkő szélére telepedett város.

Korzika keleti partján, Bastiától 80 km-re délre Ghisonacciától 5 km-re egy hosszú homokos tengerpart mentén. Közvetlen tengerparti üdülőfalu, 1-2 szintes, blokkszerűen épült kőházakkal egy több hektáros virágos-pálmafás területen, számos sportolási lehetőséggel. Elhelyezés korszerűen berendezett, felújított mini villákban illetve apartmanokban (A-típus - Egyszobás apartman lakó-nappali szoba kihúzható ággyal , B-típus - Kétszobás apartman 3-4 főre egy hálószoba emeletes ággyal és lakó-nappali kihúzható ággyal, felszerelt, hűtőszekrénnyel ellátott konyhasarok, D-típus - Háromszobás apartman két hálószobával, lakó-nappali kihúzható ággyal, fürdőszoba, WC, erkély kerti bútorokkal) Szolgáltatások: 2 úszómedence napozó-ágyakkal, étterem, pizzéria, üzletek, disco

 

Időpontok

2019-09-07 - 2019-09-16

Utazás

Légkondicionált autóbusszal, komppal

Ellátás

Önellátó

Szállás

Montecatini Terme - Hotel *** 2-3 ágyas szobákban Ghisonaccia - Village De Vacances Marina D'Oru

Program

1. nap Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről. Tranzitszállás Montecatini Termében.

2. nap Reggeli után megállás Pisában. Ez az egyik legrégebbi olasz város az Arno folyó két partján fekszik. Séta a Csodák terén, ahol megtekintjük a Ferdetornyot , a Keresztelő kápolnát és a Dóm épületegyüttesét. ( 5 euro ). Majd komppal átkelés Korzikára Livornó-Bastia útvonalon. Szállás Ghisonacciában.

3. nap Pihenés, fürdőzés a tengerparton.

4. nap Fakultatív kirándulás. (40 euro) Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on – tartja a mondás. A kirándulás első állomása a magas hegycsúcsokkal övezett egykori főváros, Corte. Óvárosa a sziget egyik legrégebbike, ahol szinte megállt az idő. Sasfészekként emlegetett romantikus fellegvára a történelem során a korzikai hazafias ellenállás központja volt. San Micele di Murat-on látható a sziget legszebb épületének tartott, 13. századi pisai román stílusú templom. Saint-Florent szép fekvésű kisváros hangulatos óvárossal. Itt található az egyik legjelentősebb román kori műemlék, a Santa-Maria-Assunta katedrális. Patrimonioban megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.

Erbalunga ha­lász­fa­lu­ban ál­lunk meg, mely köz­vet­le­nül a Tir­rén-ten­ger part­ján fek­szik. Kis ki­kö­tőjé­ben látható a 

ten­ger­part­ra épí­tett ro­mos ge­no­vai őr­tor­ony.

5. nap Pihenés a tengerparton, szabadprogram.

6. nap Fakultatív kirándulás AjaccioCalanques – Porto – Scala di Santa Regina útvonalon.(45 euro) A sziget nyugati oldalán fekszik Ajaccio, a császári város. A városban a Napóleon család emlékével találkozunk lépten-nyomon – Napóleon szobor – mint első Konzul, Napóleon szülőháza –mely ma múzeum (6 euro), Napóleon lóháton négy testvére társaságában, a Napóleon emlékmű az Austerlitz téren. Ajaccioból továbbutazás Korzika legszebb természeti szépsége a Piana és Porto között – az ún. Les Calanches-hez. Lehengerlő az a színjáték, amit itt a természet alkotott. Egy hatalmas sziklatömb 4 km hosszan és meredeken kimagasodik a tengerből, mely vörös labirintussá válik, melyben az ember menthetetlenül elveszne. A nyugati part másik csodája, melyet nem emberkéz alkotott – a Scala di santa Regina (Égi Királynő lépcsője). Ez Korzika leghíresebb és legvadabb vidéke. Valóságos sziklakáosz. Egy gránitból való Dante-i pokol. 8 km-es szakaszon, helyenként 500 m mély, meredek falú sziklameder alján, hatalmas sziklatömbök között zúg a Golo.

7. nap Pihenés a tengerparton, szabadprogram.

8. nap Fakultatív kirándulás a sziget déli csücskéhez, Bonifacioba. (35 euro) Ami a szépséget illeti – mondta Paul Valery a költő – Bonifacio Korzika fővárosa. A fennsíkon, a tenger felől csodálatos fehér mészkő sziklafalak állnak több mint 60 m magasan, amelyeket a szél és a gyakran viharos hullámok csapkodnak a Bonifacio-i öbölben. Séta az óváros hangulatos utcáin: XIII. sz-i Szűz Mária templom, a XIII-XIV. sz-i Szent Domokos templom, a híres Aragon-lépcső. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a híres grottokhoz ( kb.18 euro), mely megmutatja Bonifacio másik arcát.

9. nap Reggel elutazás Bastiába, mely Felső-Korzika tartományi székhelye. A város főtere a 300 m hosszan platánokkal és pálmafákkal árnyékolt Place St.-Nicolas, mely déli részén áll a Napóleon szobor, a hadvezért, mint római császárt ábrázolva. Séta a kikötői negyedben, Fellegvárban. Szabadprogram. Majd komppal behajózás Livornóba. Érkezés 16.45-kor, majd továbbutazás. Szállás Montecatini Termében.

10. nap Hazautazás. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

(A) 2 fős stúdió

148.500 Ft

(B) 3 fős apartman ( hálószoba + nappali )

143.500 Ft

(D) 4-6 fős - 2 külön hálószobás apartman

149.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a 7 éj szállást apartmanban, a 2 éj tranzitszállást reggelivel, az autóbusz és a csoportkísérő költségét.
Külön fizetendő: kompköltség: 27.900 Ft/fő, helyi adók: 20 euro/fő, BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap

Ágyneműhuzatot törölközőt vinni kell! Lehet bérelni – 6.000 Ft/fő /hét Takarítás: 30 – 38 - 60 euro/apartman/hét

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás