Üdülés Albániában

Albánia - egy ország, melyet látni kell. Ne legyen előítélete. Mediterrán tengerpart, természeti szépségek és műemlékek várják az idelátogatót.A nyaralást kellemessé teszi az „Aranypart” lassan mélyülő, homokos tengerpartja.

A hotel és maga Spille gyönyörű tengerpartja Durres városától délre 35 km-re található. A szálloda kb 60 méterre található a  lassan mélyülő homokos tengerparttól, egy kellemes örökzöld fenyves erdőben Minden szobához erkély, TV, hűtő tartozik és saját klíma berendezés.

Az árak tartalmaznak szobánként egy napernyőt és két darab napágyat.

A szálloda szolgáltatásai : kettő bárral rendelkezik, egy közvetlenül a hotelnél, a másik pedig a saját tengerpartján beach bárként. a komplexum területén ingyenes internet elérhetőség áll rendelkezésre.

Időpontok

2019-07-27 - 2019-08-04

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Bleta Resorts*** / Spille Beach

Program

1. nap    Elutazás  a kora délutáni órákban  Szegedről Albániába

2. nap   Érkezés a déli órákban. Szállás elfoglalása.

3-8.nap  Pihenés a tengerparton. 

Fakultatív programlehetőségek : (Min. 20 fő esetén)

-Kruja vára a mai Albánia középső területén helyezkedik el. Az albánok nemzeti hőssé vált hadvezérének, Kasztrióta Györgynek (ismertebb nevén Szkander bégnek) a legfőbb védőbástyája volt a 15. században. A vároldalban, a macskaköves utcákon hosszú keleties hangulatú bazársor kanyarog, ahol főként kézműves portékákat árulnak.

-Tirana a főváros 380 ezer lakosával az ország legnagyobb városa. Albánia központi részén a Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik. A fővárosban a Szkander bég téren megtekintjük a legfontosabb látnivalóit: az Et’hem Bey mecset, az Óratorony, Szkander bég szobra, a Nemzeti Könyvtár, a Nemzeti Történeti Múzeum. Ellátogatunk a BunkArt múzeumba, mely egy hatalmas földalatti bunker belsejében épült még a kommunista korszak alatt Tirana külvárosában. A bunkert a diktátor Enver Hoxha befogadására építették nukleáris támadás esetén. Hoxha néhány évvel a bunker befejezése előtt halt meg, és soha nem használták fel erre a célra. Ma a bunker átalakult a Balkán-félsziget egyik legmenőbb történelemmúzeumává és kortárs művészeti galériájává. az olasz megszállástól a kommunizmusig. A szobák egy része a diktátor időket mutatja be fényképekkel, tárgyakkal és dokumentumokkal. ( 40 euro )

- Kirándulás Albánia múzeumvárosába Beratba. Az Osum folyó mellett épült. Egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házairól ezerablakú városnak is nevezik. A várnegyedben találjuk a legérdekesebb látnivalókat is: a Vllahernai Szűz Mária és a Szent Mihály templom és az albán festő, Onufri freskóival díszített Szent Tódor templom lenyűgöző. ( 45 euro )

-Durres.  Városnézés – Skander Bég konyak múzeum kóstolással.  (20 euro)

9.nap  Reggeli után hazaindulás.

10.nap  Érkezés a hajnali órákban.

Részvételi díj   136.200 Ft/fő           2 -3 ágyas szobában

                          115.000 Ft/fő           pótágyon 10 éves korig       

1 ágyas felár     28.500 Ft

Üdülőhelyi díj    3.000 Ft / fő

Az ár tartalmazza a 7 éj szállást félpanzióval, az autóbusz és a csoportkísérő  költségét.

Külön fizetendő  az 1,4 % stornó biztosítás és a  BBP biztosítás  450 Ft / fő  /nap költsége.

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kecskemét

Foglalás