Datolyaszilva szüret Baranyában

Kikapcsolódás, ízek, egy kis történelem

Tudta Ön, hogy a datolyaszilva, melynek több mint ezer fajtáját regisztrálták eddig  vitaminban rendkívül gazdag, ezért jelentős gyógynövényként tartják számon? Kirándulásunkon megismerhetjük, megkóstolhatjuk és haza is vihetjük ezt a kevésbé ismert utóérő gyümölcsöt!

Időpontok

2020-11-08 - 2020-11-08
2020-11-15 - 2020-11-15

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 6,00 órakor Szegedről.

Érkezés a délelőtti órákban a baranyai datolyaszilva ültetvényre. A kellemes családi birtokon először köszöntőitallal és friss pogácsával köszöntjük a szüretelőket. Megismerkedünk ezzel az  egészen egyedi, utóérő gyümölccsel, melynek íze a sárgás színű, kellemesen puha állapotban a legédesebb!  Majd ezt követően szüret!  (ajándék: személyenként 1 kg ingyenes datolyaszilva,  de több is szedhető, a különbözet a helyszínen fizetendő: 800 Ft/kg ).

A szüretet követően egy finom egytálétel ebéd következik a birtokon.

Vásárlási lehetőség a helyi portékákból.
Délutáni programunk a szigetvári várban folytatódik, ahol tárlatvezetés során ismerkedünk a város jelképévé vált Zrínyi várral és annak történelmével. Délután hazautazás. Érkezés Szegedre az esti órákban.

Részvételi díj: 17.500 Ft/fő

 A részvételi díj tartalmazza:
● utazást  autóbusszal ● csoportkísérőt ● részvételt a datolyaszilva szüreten ● pogácsás, pálinkás köszöntővel egybekötött ismertetőt ● személyenként 1 kg ingyenes datolyaszilvát ● ebédet a birtokon ● a szüretet követően a Szigetvári vár megtekintését belépődíjjal és tárlatvezetéssel

Fontos információk:
● jelentkezni legkésőbb 2020.10.20-ig, természetesen a szabad férőhelyek függvényében lehetséges ● az utazás minimum 35 fő jelentkező esetén kerül indításra ● a programra váltócipő vagy csizma ajánlott

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas -  Kiskunfélegyháza* – Kecskemét*

*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás