Pihenés, fürdőzés Sárváron

Gyógyfürdő - Nádasdy-vár - Arborétum

Időpontok

2020-11-11 - 2020-11-13

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Aqua Hotel*** - Sárvár

Program

1. nap      Elutazás Szegedről  reggel 7,00 órakor. Érkezés a déli órákban Sárvárra. A szállodai szobák elfoglalása. Délutáni  fürdőzés vagy egyéni program a sárvári arborétumban. A sárvári arborétum egy olyan hely, ahol a fák energiái garantáltan feltöltenek. Kiváló program itt a több száz éves növények között sétálni, a fák lombjai alatt megpihenni és egy padra leülni. Ne lepődjenek meg, ha a sárvári arborétumban fákat ölelgető turistákkal találkoznak. Itt ugyanis valamiért sokkal erősebb a fák gyógyító energiája, mint máshol. Ezt pedig sokan ki is használják. Szóval Sárváron nem csak a gyógyvíz, hanem a növények is komoly gyógyító erővel bírnak. A félpanziós ellátást rendelő vendégek részére a vacsorát egy hangulatos étteremben biztosítjuk
2. nap      A reggelit követően a szállodából átsétálunk a közeli gyógyfürdőbe, ahol egész nap fürdőzhetünk, azok akik a fürdő további szolgáltatásit is igénybe vennék részükre felár ellenében rendelkezésre áll: szauna, masszázsok, wellness és gyógykezelések, szépség szalon, fittness. A fürdőben modern és minden igényt kielégítő önkiszolgáló étterem működik, A hagyományos ételek mellett reform és diétás táplálkozásra is lehetőség nyílik. A söröző és a cukrászda valódi kávékülönlegességekkel, ínycsiklandó édességekkel, süteményekkel csábítja a fürdőzőket. 

A sárvári gyógyfürdőről: Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátrium-klorid, a hidrogén-karbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állították elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Évtizedek óta ismert a gyógyvíz nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.

A gyógyfürdő területén található medencékben az alkáli hidrogénkarbonátos gyógyvizet használjuk, melynek fő alkalmazási területei a következők: Krónikus, degeneratív gerinc és ízületi betegségek, gyulladásos mozgásszervi betegségek krónikus fázisai, lágyrész reumatizmus, izomgörcsök oldása, izomzúzódások, ízületi rándulások, sportsérülések balesetek utókezelése, ideggyógyászati betegségek ill. idegsebészeti műtétek utáni állapotok, ortopédiai és reumasebészeti műtéteket követő utókezelések, krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek, meddőség egyes fajtái, változáskori tünetcsoport, krónikus légzőszervi betegségek, utókezelés a légutak heveny gyulladása után, Asthma bronchiale. Medencék: félig fedett élménymedence (32-34°C), belső gyógymedence (35-37°C), belső gyógyvizes élménymedence (36-38°C) félig fedett gyógyvizes medence (34-36°C) 
3. nap      Reggeli után  a Sárvár központjában álló Nádasdy-várat tekintjük meg. Vas megye egyik leglátványosabb, de egész Magyarország egyik legépebben maradt várkastélya. Falai közt kaptak helyet a Nádasdy Ferenc Múzeum változatos kiállításai. Hazautazás, érkezés Szegedre az esti órákban.

32.200 Ft/fő reggelivel

37.500 Ft/fő félpanzióval

A részvételi díj tartalmazza 2 éj szállást reggelivel vagy félpanzióval, az autóbuszköltséget és a csoportkísérést. Külön fizetendő költségek : a gyógyfürdőben fizetendő kauciókat (pl.: eszközök kölcsönzési díját, szekrényhasználati díjat, amely a fürdőzés napján kilépéskor visszajár), a belépőjegyet tárlatvezetéssel a sárvári várba (1700 Ft/fő, nyugdíjas 1000 Ft/fő, 70 év felett ingyenes) és belépőjegyet a sárvári arborétumba (500 Ft/felnőtt, 300/Ft nyugdíjas)

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert* – Kiskunhalas*-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest         * Transzfer költség : 2.000 Ft/fő

Foglalás