Balatonfüred - Tihany: A füredi mólótól a tihanyi visszhangig

Időpontok

2020-08-01 - 2020-08-01
2020-10-10 - 2020-10-10

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 6,00 órakor Szegedről. Folyamatos utazás rövid pihenővel.

Tartson velünk egy kellemes és tartalmas kiránduláson, melynek során felfedezzük a Balaton északi partjának két népszerű üdülőhelyét Balatonfüredet és Tihanyt.

Programunkat a füredi mólónál kezdjük, megismerhetik a népszerű fürdőhely rövid történetét.

A híres, platán és hársfákkal teli Tagore sétányon a Szívkórházhoz sétálunk, ahol a Kossuth forrás vizével felfrissülhetnek. A Reform-kori városrészében hirtelen a 19.század hangulata elevenedik meg. Megcsodálhatják Blaha Lujza nyaralóját és Jókai Mór villáját is.

Megkóstolhatják a 2020-as év Balaton fagyiját.

Ezt követően tovább utazunk a Tihanyi-félszigetre. Útközben a Külső - tó és levendula mezők látványában gyönyörködhetnek, miközben a Tihanyi Kecskeköröm legendájával is megismerkedhetnek.

Tihany központjában a jellegzetes, falusi hangulatot árasztó nádtetős házak között sétálva a település és a Balaton - felvidék kultúrtörténetébe és népművészetébe is bepillantást nyerhetnek. A Kálvária domb mellett található helyen a Tihanyi visszhangot is kipróbálhatják. Ellátogatunk az 1055-ben alapított Tihanyi apátság látogatóközpontjába.

Napunk zárásaként a Lavender Manufaktúra és Látvány műhely épületébe is ellátogatunk, ahol betekintést nyerhetnek a levendula feldolgozásának rejtelmeibe és ajándék vásárlási lehetőségre is mód nyílik.

Tihanyi programunkat követően indulunk vissza Szegedre, érkezés a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj: 14.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszköltséget és az idegenvezetést.

Külön fizetendő költségek: 1,8 % kötelező stornó biztosítás,  és a belépők:

Tihanyi apátság látogatóközpont: Felnőtt 1800 Ft Diák, nyugdíjas 990 Ft

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* – Kiskunhalas*-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest         * Transzfer költség : 2.000 Ft/fő

Foglalás