Szarajevó - Boszniai piramisok

Keleties bazárhangulat Szarajevóban

Kemencében sült burek, hangulatos óváros, gyönyörű hegyek és még megannyi látnivaló vár 

Időpontok

2020-06-20 - 2020-06-21

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Szarajevó - Hotel*** - 2-3 ágyas szobákban

Program

1. nap  Elutazás reggel 4,00 órakor Szegedről Szarajevoba Bosznia-Hercegovina fővárosába.  Szarajevó egyedülálló légkörét a történelemmel átszőtt kis utcácskák, a hangulatos hegyek, a tradicionális ételek valamint négy vallás különleges együttélése adja.

Ez utóbbi miatt a várost Európa Jeruzsálemeként is emlegetik. Szarajevó a világ azon kevés városának egyike, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A törökkori műemlékek állnak itt kontrasztban a monarchia korabeli középületeivel és a modern építészet konstrukcióival. A Latin-híd volt a helyszíne az 1914. június 28-án történt Franz Ferdinand főherceg elleni merényletnek, amely elindította az első világháborút. A városkában magasba szökő minareteket és hangulatos bazárokat lehet látni, ahol a bazárosok, gyümölcsárusok kínálják olcsó keleties portékáikat. Szállás Szarajevoban.

2. nap             Reggeli után megtekintjük a sokat vitatott boszniai piramisokat. Egy Amerikában élő bosnyák régész, Semir Osmanagić állítása szerint Európa legősibb és legnagyobb piramisait találták meg. Geofizikai felmérésből (hőtérképek) nyert adatokra hivatkozva Osmanagić a tájképet uraló felszíni formákban összesen kilenc piramist vélt felfedezni, ezekből öt fekszik a Visočica folyó völgyében: a Nap Piramisa, a Hold Piramisa, a Sárkány Piramisa, Szeretet Piramisa valamint a Földanya Temploma. Hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

 

Részvételi díj                       36.900 Ft/fő

1 ágyas felár                       10.800 Ft/fő    

Az ár tartalmazza az 1 éj szállást félpanzióval, az autóbusz és az idegenvezető költségét. Helyi adó: 5 euro /fő/nap

Külön fizetendő:  1,8 % kötelező stornó biztosítás,  BBP biztosítás  450 Ft / fő  /nap

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert – Kiskunhalas -  Kiskunfélegyháza - Kecskemét          

  Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás