Görögbe fogadva

Görögországba mindenfelől jönnek az emberek. Hogy megnézzék az ősi romokat, hogy elmerüljenek a történelemben, hogy bejárják a tájat, ahol a civilizáció bölcsője ringott.

Itt újra felfedezik a saját lelküket, meglelik a bűverejüket.

Görögül ezt „ kefi-nek” mondják, ami annyit jelent mint szenvedély, öröm, tűz.

Időpontok

2020-10-25 - 2020-10-31

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Hotel*** - 2-3 ágyas szobákban

Program

1.nap   Elutazás hajnal 3,00 órakor Szegedről. Útvonal : Belgrád – Nis -Skopje - Therssaloniki  

Szállás a paraliai tengerparton.

2.nap   Reggeli a szállodában. Az elkövetkezendő napokban egy roppant rejtélyes háromszöget járunk be Delfi – Olümpia – Athen. Először szippantsuk be Delphoi gyógyító erejét Ez egy roppant spirituális hely, szinte érezni a földből áradó energiát. A jósda neve a görög mitológia szerint Apollón mítoszából ered. Apollón a jóslás és a művészet görög istene, aki gyerekként sárkányt ölve szerzett hatalmat magának a Parnasszus - hatalmas mészkőhegy, melynek oldalán áll a jósda - felett. Szállás Tolóban. (2 éj)

3. nap  Reggeli után fakultatív program ( Min. létszám 25 fő - 25 euro) Elutazunk Olümpiába, az ókor egyik legfontosabb sportversenyének az olimpiai játékok helyszínére. A játékokat a hagyomány szerint Kr. e. 776-ban rendezték meg először Zeusz tiszteletére. Olümpiából indul útra az újkori olimpiák lángja, amelyet Héra istennő 2600 éves temploma előtt tizenegy "papnő" korhű jelmezben a Nap sugaraival egy fém parabolatükör segítségével gyújt meg. Szállás Tolóban.

4. nap  Reggeli után Athén felé vesszük utunkat. Átkelünk a Korinthoszi-csatornán, mely 6343 méter hosszú és mindössze 21,3 méter széles mesterséges víziút az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a Korinthoszi-földszoros átvágásával hoztak létre. Athén a múlt, a jelen és a jövő városa. Olyan hely, ahol néhány lépés megtételével az ókorból a modern jelenbe csöppenünk és mindez a világ legtermészetesebb dolgának tűnik. Hagyjuk hát magunkat elcsábítani egy időutazásra! Szállás Athénban.

5.nap   Reggeli  után  felfedező útra indulunk. A főváros gyöngyszeme az Akropolisz. Athén a bölcsesség istennőjéről  Athénéről kapta a nevét és a Parthenont az ő tiszteletére emelték. Hallgassák csak a szél hangját, ahogy átsüvít az oszlopok között. Az emberiség ugyanezt a szelet hallgatta évszázadokon át. Így találkozik a természet hangja az emberi képzelettel. Athénban járva az is kedvet kap a vásárláshoz, aki alapjáraton ódzkodik tőle. Elég pár percet eltöltenie a Plakán, a főváros bevásárló-térségében, biztos, hogy mindenki talál valamit, amit emléknek vagy ajándéknak elvinne. Majd vegyük fel a görög mentalitást: Egy kávészünet mindenkinek jár!

Szállás Athénban.

6.nap   Reggeli után még mindig a főváros érdekességeit kutatjuk. A Nemzeti Kert dúsan burjánzó fái és az Olympiai Zeusz templom romjai mögött, egy zöldellő domboldalban bújik meg a világ egyik legérdekesebb stadionja, az 1896-os első újkori olimpiára épített Panathinaiko stadion vagy más néven Kallimármaro.

Az egyszerű, hófehér pentelei márványból épült intézmény különleges a maga nemében: nem csak az egyetlen, amely teljes egészében márványból épült, de az egyik legöregebb is a világon. A parlament épülete előtt megtekintjük az athéni őrségváltást is, amely nagyon látványos mind a koreográfiát, mind a katonák

egyenruháját illetően. Elutazunk  Paraliára. Szállás.

7. nap  Reggeli után hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj:   129.900.-Ft / fő

1 ágyas felár      29.500 Ft                 

Félpanzió: 28.000 Ft / 6 vacsora

Az ár tartalmazza a 6 éj szállást reggelivel, az autóbusz és a csoportkísérő  költségét.

Helyszínen fizetendő költség: 10 euro/fő.   (A helyszínen fizetendő  költségek tartalmazhatnak: helyi adó, illeték, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési díj költségét.)

Külön fizetendő  költségek:  1,8 % kötelező stornó biztosítás,  BBP biztosítás  450 Ft/fő nap,  a fakultatív programok és a belépők kb. 50 euro )

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert – Kiskunhalas-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét

Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás