Hétvégi csobbanás az olasz tengerparton - Grado

Időpontok

2020-07-24 - 2020-07-26
2020-08-21 - 2020-08-23

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás pénteken este 21,00 órakor Szegedről Olaszországba.

A meseszép lagúnák között úszó kisváros, Grado Észak-Olaszország keleti csücskében, a festői szépségű Trieszti-öbölben, az Adriai tenger partján fekszik.  

Kis Velenceként is emlegetik, nemcsak szépsége miatt, de azért is, mert a két-három ezer fős őslakosság java a helyi halászok és velencei kereskedő családok leszármazottjaiból áll.  

Grado szíve lelke a kikötő. Halászhajók, jachtok és vitorlás hajók ringanak a dokkban egymás mellett. Ide érkeznek be minden reggel a halászok a friss fogással, és innen indulnak a kompok is a környező szigetekre. 

A szigetvárost egy gáton lévő úton lehet megközelíteni. Két strand közül lehet választani. A fő strand Spiaggia Principale a város keleti oldalán fekszik, ez fizetős. A másik strand a nyugati oldal Spiaggia Azzurra ingyenes szabadstrandja. Mindkét lehetőség nagyon színvonalas, rendezett, jól felszerelt, igazi paradicsoma a fürdőzőknek A strandok megkapták a legjobb partoknak szánt Kékzászló minősítést a tengervíz tisztasága és a szolgáltatások sokszínűsége miatt.

Lehetőség van sétálni a mediterrán hangulatú városkában, megkóstolni az olasz konyha ízeit.

Hajókirándulás- Lagúna túra  (3 órás) a csatornákon a szigetekkel és a halászházakkal, 30 perces megállóval az Anfora szigetén. (kb. 20 euro)

Részvételi díj                24.500 Ft/ fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz és a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő  költségek: 1,8 % kötelező stornó biztosítás,  BBP biztosítás  450 Ft / fő  /nap

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* – Kiskunhalas*-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest       

*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás