Egy korsó Prága rendel

Prága egy kicsit másképp.

Álljon meg egy pillanatra, élvezze a kanyargó utcácskák ölelő karjait.

Rendeljen egy csapolt barnát, melyen keresztül a leghatékonyabban lehet eljutni az igazi cseh életérzéshez.

Időpontok

2020-05-14 - 2020-05-17
2020-10-25 - 2020-10-28

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Prága / Hotel*** - 2-3 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban

Program

1. nap     Elutazás  reggel 3.00 órakor. Érkezés után szálláshely elfoglalása.  Majd elindulunk Prága felfedezésére. De nyugodtan, nem rohanva. A Vencel térre érkezve álljunk meg egy pillanatra. A  tér  az újváros egyik kulturális és üzleti központja. Szállodák, éttermek, bárok és kocsmák gondoskodnak a hangulatról. A Vencel tér számos jelentős történelmi esemény színhelye volt. Több, a XX. század elején épített szép épületen kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete. Sétáljunk a téren és a környező utcácskákban. Szállás.

2. nap    Reggeli után városnézés.  A prágai vár Európa legnagyobb várkomplexumának számít és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár 570 méteres hosszával és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A Szent Vitus székesegyház Prága és egész Csehország legfontosabb egyházi épülete, a cseh királyok és királynők koronázásának tradicionális helyszíne volt. Az Aranyművesek utcájában, a kis, hangulatos, rendkívül népszerű utcában 11, a XVI. század végén épített házacskát lehet megcsodálni. Prága legendás gyaloghídja a Károly híd, ahol grafikusokkal, utcazenészekkel találkozhatunk.  A harmincéves háború után az osztrák hadsereg 27 protestáns vezér fejét tűzte ki a Károly-hídra, melyeket tíz évig senki nem mert elmozdítani. Ma ezek helyén egy-egy szobor áll. Az  Óváros tér  a  prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, valamint ünnepek, karácsonyi és húsvéti vásárok színhelye. Az itt található legendás épületek:  Tyn templom, Városháza, Csillagászati óra. Innen érdemes felfedező útra indulni a környező kisutcákban. Rendeljünk egy csapolt barnát, melyen keresztül a leghatékonyabban lehet eljutni az igazi cseh életérzéshez. Szabadprogram. Szállás.

3. map   Reggeli után fakultatív kirándulás Karlovy Varyba.  (  25 euro - min. 20 fő esetén ) Csehország ékszerdoboza a Teplá-folyó zöld völgyében fekszik, ez remek atmoszférát kölcsönöz a fürdővárosnak. Nagy élményt jelent itt csupán sétálni és gyönyörködni a színes épületekben és a csodálatos természeti környezetben.  Délután visszautazás a fővárosba.

Este fakultatív hajókirándulás a Moldván ( 25 euro ). A 2 órás sétahajózás  alatt különleges perspektívából láthatjuk Prága legfontosabb történelmi nevezetességeit többek között a Prágai várat, a Kis oldalt, Károly hídat, miközben kedvükre falatozhatnak a hajó hideg-meleg büféjéből, élő zenei kíséretben.

4. nap     Reggeli után elutazás a Moldva folyó kettős kanyarulatának partján fekvő Česky Krumlovba. Ez a bájos kisváros Dél-Csehországban található, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős házikók, karcsú templom torony, szűk utcácskák.

Részvételi díj:       69.900 Ft/fő

1 ágyas felár         18.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza az 3 éj szállást reggelis ellátással, az autóbusz és az idegenvezető költségét.

Helyszínen fizetendő költség: 5 euro/fő.   

(A helyszínen fizetendő költségek tartalmazhatnak: helyi adó, illeték, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési díj költségét.)

Külön fizetendő költségek: belépők: kb. 300 cseh korona,1,8 % kötelező stornó biztosítás, BBP biztosítás 450 Ft / fő  /nap

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* – Kiskunhalas*-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest

* Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás