Eszék - Kopácsi rét

Eszék az ezeréves magyar város a Dráva partján.

Szlavóniában, a Duna és a Dráva összefolyásánál találjuk Európa egyik legnagyobb természetes vizes élőhelyét, a mocsarak, erdők és ártéri mezők alkotta Kopácsi-rétet.

Időpontok

2020-05-02 - 2020-05-02
2020-09-26 - 2020-09-26

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás Szegedről reggel 7,00 órakor.

Eszék, az egykori ősi magyar város ma Horvátország része. Dráva parti bájos óvárosában még felfedezhetjük az Osztrák-Magyar Monarchia nyomait. A Dráva partjáról pompázatos látványt nyújt középkori vára.  A város jelképe a vörös téglás, neogótikus Szent Péter és Pál római katolikus nagytemplom.

A kora délutáni órákban ellátogatunk a Kopácsi Nemzeti Parkba. A Kopácsi-rét vizenyős terület a Duna és a Dráva torkolatánál helyezkedik el. Ez egy szigorúan védett terület és az egyik legjobb természeti állapotban megőrzött ártéri terület Európában. Magyar nyelven helyi vezetők mutatják be a parkot, annak növény és állatvilágát. A rövid prezentációt követően fa tanösvényen sétálunk a Duna holtághoz, ahol egy órás idegenvezetéses sétahajózáson veszünk részt, bepillantást nyerve az ártér és a térség élővilágába és gazdag madárvilágába.

A park megtekintését követően utunkat egy hangulatos horvát vendéglő irányába vesszük, ahol kellemes délszláv zene kíséretében hazánkban is közkedvelt, valamint újdonsült halételek várnak ránk a vacsora alkalmával.
Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj  18.900 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő és a zenés vacsora (aperitívvel és egy további itallal) költségét.

Külön fizetendő költségek: belépő: 65 kuna / fő, 1,8 % kötelező stornó biztosítás, 

BBP biztosítás  450 Ft / fő  /nap

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert – Kiskunhalas-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét

Transzfer költség : 2.000 Ft/fő

Foglalás