Tudta Ön, hogy a horvát olívát a világon a legjobb minőségűek között tartják számon?
Most mindent megtudhat róla és igazán minőségi, finom, nem utolsó sorban pedig rendkívül egészséges készlettel fel is tankolhatja kamráját!
Egy tradicionális olívaszüreten sok hasznos dolgot tudhatunk meg az előállítással, az ízesítéssel és a gyártással kapcsolatban.
1.nap Elutazás reggel 4.00 órakor Szegedről Rijekáig. Rövid sétát teszünk a Kavrenr-öböl
és az egykori monarchiabeli kikötőváros központjában. Továbbutazás a Krk-szigetre. Vacsora szállás Punat településen.
2. nap Reggeli után a közeli olívaültetvényre látogatunk, ahol a köszöntőitalt követően a helyiek bemutatják az olívaszedés technikáját és az ültetvényt. A szüretet követően betekintést kapunk a olíva feldolgozásába a helyi kis üzemben, ahol néhány féle olívaolajat is megkóstolhatunk.. Vásárlási lehetőség. A programot követen egy helyi, tradicionális ún. falusi ebéden veszünk részt, melyen kolbász, parázson sült hús, káposzta és burgonya kerül felszolgálásra. Délután a sziget névadó településének, azaz Krk város óvárosában teszünk egy sétát. Vacsora szállás Punat településen.
3. nap Reggeli után szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőség. ( 15 euro )
A Krk sziget keleti oldalán, egy hatalmas szikla tetejére épült a festői szépségű Vrbnik. A város többek között azért különleges, mert nem a megszokott horvát, dalmát kisvárosokra hasonlít, inkább olyan, mint egy toszkán olasz falu. Majd a csoportot egy védett, több aranyéremmel díjazott helyi sonka kóstolóra invitáljuk, ahol megismerhetjük a mediterrán sonkakészítés fortélyait. E mellett a kis üzem megtekintésére is sor kerül, de vásárlásra is lesz lehetőség. (a kóstoló tartalma: házi pálinka, krki sonka (prsut), házi sajt, sonkakrém, olívabogyó, uborka, házi kenyér, 1 dl minőségi bor). Vacsora, szállás Punatban.
4. nap Reggeli után elutazás Opatijába Az egykori császári város látnivalók sokaságával vár mindenkit. Elsősorban a XIX. századból találunk sok-sok palotát a tengerparton, de modern kori érdekességek is láthatók a sétányon (Angiolina park, Szent Jakov apátság, Lány a sirállyal, Szent Jakab park, Kvarner Hotel). Hazautazás, érkezés Szegedre a késő esti órákban.
Részvételi díj: 89.900 Ft/fő
1 ágyas felár: 19.500 Ft
A részvételi díj tartalmazza az 3 éj szállást félpanziós ellátással, az olivaszüreti programot ebéddel, az autóbusz és a csoportkísérő költségét.
Helyszínen fizetendő költség: 10 euro.
Külön fizetendő költségek: 1,8% kötelező stornóbiztosítás, BBP biztosítás - 450 Ft/fő/nap
A helyszínen fizetendő költségek tartalmazhatnak : helyi adó, illeték, foglalási díj, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési költség.
Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* - Kiskunhalas* -Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Budapest - Székesfehérvár
*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő