Szepesség - Szlovákia kincsesládája

A történelmi Magyarország egyik legszebb tájegysége

Időpontok

2019-04-26 - 2019-04-28
2019-08-06 - 2019-08-08

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Panzió - 2-3 ágyas szobákban

Program

1. nap  Elutazás reggel  3.30 órakor Szegedről  Kassára. A város legnagyobb műemléke a Kassai dóm. Altemplomában temették el 1906-ban a Rodostóból hazahozott  II. Rákóczi Ferenc fejedelem hamvait. Séta a belvárosban: Szent Mihály kápolna, Orbán torony, Állami Színház, Rodostói ház. Eperjes legszebb látványossága a XIV. század  közepéről származó  római-katolikus Szent Miklós plébániatemplom. A városközpont egyik legértékesebb műemléke a Rákóczi-palota.  

Szepesváralja a Szepesség legrégebbi politikai központja.  A szepesi vár Európa egyik legnagyobb vára. Falai közt lakott Hunyadi László és a Báthoryak. Szepeskáptalan szinte önálló egyházi városként működik. A település már a XIII. századtól a Szepesség egyházi központjának számított.  A Szent Márton templomban a szepességi gótikus szárnyas oltárok legszebb gyűjteményét láthatjuk. Vacsora, szállás.


2. nap  Reggeli után elutazás Iglóra.  A város lencse alakú tere Szlovákia legszebb terei közé tartozik. A tér domináns építménye a Szűz Mária mennybemenetele  plébániatemplom. A háromhajós bazilika a XIX. századból származó, 87 m magasságba ívelő tornyával tűnik ki, amely Szlovákia legmagasabb templomtornya. A  tér északi oldalán helyezkedik el a Lőcsei-kapu – Tartományi ház.

Szepescsütörtök  a Szepesi-medence délkeleti részén fekszik. Vásárait csütörtöki napon tartotta, erről kapta a nevét. A település szélén, egy kis dombon áll a Szent László templom. Továbbutazás Lőcsére.  Itt játszódik Jókai Mór - A lőcsei fehér asszony és Mikszáth Kálmán - A fekete város című regénye. A Szent Jakab-templom a történelmi Magyarország egyik legszebb temploma volt. Főoltára a világ egyik legszebb és legnagyobb szárnyas oltára. A Thurzó-kápolnában a Thurzó család síremlékei sorakoznak. Vacsora, szállás.

3. nap  Reggeli után elutazás Késmárkra. Megtekintjük az UNESCO jegyzékébe felvett evangélikus fatemplomot. A XV. századi vár a Thököly család birtoka volt. A várkápolnában láthatóak a Thökölyek sírjai. Késmárkon született Thököly Imre akinek sírja az új evangélikus templomban látható palástjával és zászlóival. A Csorba tó a legismertebb és a leglátogatottabb Tátrai tengerszem. A történelmi Csorba község határában található, innen a neve. Néhány perces séta vezet a tó partjára, , amely 1350 méter magasan fekszik. A kora délutáni órákban hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

Részvételi díj             49.900 Ft/fő    

1 ágyas felár                      13.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza a 2 éj szállást félpanziós ellátással, az autóbusz és az idegenvezető költségét .

Külön fizetendő :  Helyi adók: 5 euro.  BBP biztosítás: 450 Ft/nap, belépők :  kb. 35 euro

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

Foglalás