Bosznia Hercegovina, a Balkán paradicsoma

Időpontok

2019-06-19 - 2019-06-25

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Hotel*** - 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban

Program

1. nap   Elutazás hajnal 3,00 órakor Szegedről. Szarajevo  a Balkán legszebb városainak egyike. A Dinári hegység által körülölelt város történelmileg híres kulturális és vallási sokszínűségéről: iszlám, ortodox, katolikus és zsidó hívők élnek együtt évszázadok óta. A török kori műemlékek állnak itt kontrasztban a monarchia korabeli középületekkel és a modern építészet konstrukcióival. A Latin-híd volt a helyszíne az 1914. június 28-án történt Franz Ferdinand főherceg elleni merényletnek, amely elindította az első világháborút.

Szállás Szarajevoban.

2. nap   Reggeli után továbbutazás Medjugorjebe,  a katolikusok nagy zarándokhelyére. A város legnagyobb látnivalója a Szent Jákob templom, illetve a körülötte levő tér, ahol keresztény ünnepeken több ezer ember szokott imádkozni. Vacsora, szállás Neumban.

3-5. nap  Pihenés, fürdőzés a tengerparton. Fakultatív kirándulás Dubrovnikba. ( 35 euro ) A várost nagyon sok néven hívták az évszázadok alatt: az Adria gyöngyszeme vagy Délszláv Athén. A  történelem ott hagyta kéznyomát az egész városban. Kulturális és történelmi emlékekben  nagyon gazdag város. Városnézés helyi idegenvezetővel. A  Főtéren találhatók. Dubrovnik fontosabb látnivalói,  úgy mint a Harangtorony, az Orlando oszlop, a Sponza- és a Rektori palota. A Főtérről indul a Főutca, illetve innen jutunk ki a piacra és a kikötőbe is.

6. nap  Reggeli után elutazás Bosznia-Hercegovina egyik legfontosabb természeti kincséhez, a csodaszép Kravica-vízeséshez, mely 900 méterrel a tengerszint fölött zúdul alá, 30 méteres magasságból.  A Trebizat folyó messziről jön, gyümölcsösök között vezet útja, míg beleütközik egy mészkő akadályba, ahol az évszázadok során nagyméretű medencét alakított ki magának. A medence, melybe lezubog a térség egyik legnagyobb zuhataga, nem kevesebb, mint 120 méter széles, így elmondható, hogy a környék legnagyobb mészkő medencéjéről van szó.  Továbbutazás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába Mostarba.  A város  legnagyobb látnivalója a török időkben épült Stari most (Öreg híd), melyet valószínűleg I. Szulejmán építette a 16. században. A hidat 1993-ban horvát katonák lerombolták, de 2004-ben renoválták, egy évvel később pedig a világörökség része lett. Mostar azon városok egyike, ahol a török kor emlékei remek állapotban vannak, így a Koski Mehmed Pasa mecset is. A minaretből csodálatos a kilátás az Öreg hídra és az óvárosra. Mostarban a bazár is idézi a régi török kor emlékeit.  Vacsora, szállás Mostarban.

7. nap  Reggeli után hazautazás, érkezés Szegedre a késő esti órákban.

Részvételi díj:      112.950 Ft/fő

1 ágyas felár                29.500 Ft

Üdülőhelyi díj               2.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza az 6 éj szállást félpanziós ellátással, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. Nem tartalmazza a BBP biztosítás - 450.-Ft/fő/nap

 

Foglalás