Észak-Olaszország gyöngyszemei -Trieszt - Velence - Verona - Garda tó

Időpontok

2019-05-17 - 2019-05-20
2019-09-12 - 2019-09-15

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Lido di Jesolo / Hotel*** - 2-3 ágyas szobában

Program

1. nap    Elutazás hajnal 4,00 órakor. Megállás Trieszt közelében, a tenger fölé kiugró sziklán épült Miramare-kastélynál, melyet 1860-ban Miksa Habsburg főherceg részére emeltek.  Vacsora, szállás Lido di Jesoloban.

2. nap   Reggeli után hajóval kirándulás Velencébe, a lagúnák városába. A város tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. A programból nem maradhatnak ki Velence legismertebb látnivalói: a Szt. Mark tér, a Szent Márk Székesegyház, Doge Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Rialto híd.  Délután  a lagúnák két legismertebb  szigetére látogatunk.  Murano elsődlegesen messze földön az üveggyártásról híres. Megismerhetjük az üveggyártás ősi módszereit, az egykori gyárak többsége ugyanis még ma is látogatható. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. Vacsora, szállás Jesoloban.

3. nap  Fakultatív kirándulás ( Min. 25 fő esetén ) Olaszország legnagyobb tavához, a Garda tóhoz. (35 euro) A Garda-tó gyöngyszeme Sirmione, amely már a római időkben is virágzó város volt. Egy hosszan benyúló félszigetre épült, több látványos műemlékkel. A város bejáratánál az egykori Scaligeri család látványos várkastélya, a Rocca Scalighera látható. A várfalakról gyönyörű a kilátás. Szabad program Sirmione hangulatos utcáin és terein. Sirmioneból hajóval kirándulás Garda városba. Továbbutazás Veronába. Először a hatalmas  Arénát  keressük fel, amelyet a rómaiak az i.e. I. században építettek és máig kitűnő állapotban maradt fenn. A 22.000 fő befogadóképességű, ellipszis alakú arénában ma is látványos előadásokat rendeznek. Shakespeare tragédiájából ismert Júlia házánál a gótikus épület belső udvarából láthatjuk a híressé vált erkélyt. Végül a Dómot látogatjuk meg, amit román stílusban kezdtek el építeni, de a gótika jegyében fejeztek be. Vacsora, szállás Jesoloban.

4. nap  Reggeli után hazautazás. Útközben megállás a Postojna cseppkőbarlangnál, mely Európa legnagyobb és leglátogatottabb „klasszikus karszt” barlangja. A barlangrendszer ma egyike a világ leglátogatottabb barlangjainak. Fő üregeit 1818-ban fedezték fel. A barlang belsejébe 2 km hosszú szakaszon vasút viszi a látogatókat, a barlang legszebb részének egy kilométeres szakaszát a Nagy-hegy (Kálvária), a Szép barlangok, Orosz híd és a Koncertterem között gyalogosan tekinthetik meg. Továbbutazás, érkezés Szegedre a késő éjszakai órákban.

  Részvételi díj       76.800  Ft / fő         

   1 ágyas felár  -    21.500  Ft

A részvételi díj tartalmazza a 3 éj szállást  szállodában félpanzióval,  az autóbusz és az idegenvezető  költségét. A fakultatív programok, a hajójegyek és a belépők külön fizetendők: Velence hajójegy ára illetékkel együtt  kb. 30 Euro/fő,  Sirmione – Garda hajójegy :  kb. 25-30 euro., belépők :   kb. 50 euro. helyi adó : 5 euro/fő,

 BBP biztosítás 450 Ft/fő/nap

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Budapest

Foglalás