Észak-Olaszország gyöngyszemei - Aquileia - Velence - Verona - Garda tó - Ljubljana

 Aquileia - Velence - Verona - Garda tó - Ljubljana

Időpontok

2020-04-16 - 2020-04-19
2020-10-01 - 2020-10-04

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Lido di Jesolo / Hotel*** - 2-3 ágyas szobában

Program

1. nap    Elutazás hajnal 4,00 órakor Olaszországba. Aquileia fénykorában a Római Birodalom egyik legnagyobb városa és kikötője volt, aminek sorsát végül 452-ben Attila hun hadainak pusztítása pecsételt meg. A rendkívül gazdag fennmaradt római kori emlékek miatt észak Pompeii-nek nevezett város 1998-ban került a világörökségi listára. Emellett különlegesnek számít a kora keresztény bazilika, amelyben a keresztény világ legnagyobb és legöregebb mozaikpadlója található. Vacsora, szállás Lido di Jesoloban.

2. nap   Reggeli után hajóval kirándulás Velencébe, a lagúnák városába. A város tölgy és fenyőfaoszlopok ezreire épített házakból áll, 118 szigetre épült és ezeket mintegy 400 híd köti össze. A programból nem maradhatnak ki Velence legismertebb látnivalói: a Szt. Mark tér, a Szent Márk Székesegyház, Doge Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Rialto híd.

Délután  a lagúnák két legismertebb  szigetére látogatunk.  Murano elsődlegesen messze földön az üveggyártásról híres. Megismerhetjük az üveggyártás ősi módszereit, az egykori gyárak többsége ugyanis még ma is látogatható. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. Vacsora, szállás Jesoloban.

3. nap     Fakultatív kirándulás ( Min. 25 fő esetén ) Olaszország legnagyobb tavához, a Garda tóhoz. (35 euro) A Garda-tó gyöngyszeme Sirmione, amely már a római időkben is virágzó város volt. Egy hosszan benyúló félszigetre épült, több látványos műemlékkel. A város bejáratánál az egykori Scaligeri család látványos várkastélya, a Rocca Scalighera látható. A várfalakról gyönyörű a kilátás. Szabad program Sirmione hangulatos utcáin és terein.  Továbbutazás Veronába. Először a hatalmas  Arénát  keressük fel, amelyet a rómaiak az i.e. I. században építettek és máig kitűnő állapotban maradt fenn. A 22.000 fő befogadóképességű, ellipszis alakú arénában ma is látványos előadásokat rendeznek. Shakespeare tragédiájából ismert Júlia házánál a gótikus épület belső udvarából láthatjuk a híressé vált erkélyt. Végül a Dómot látogatjuk meg, amit román stílusban kezdtek el építeni, de a gótika jegyében fejeztek be. Vacsora, szállás Jesoloban.

4. nap   Reggeli után elutazás Ljubljanába. Az apró főváros központját a Ljubljanica-folyó szeli át. Óvárosa történelemmel átitatott, stílusos épületekkel van teli. Ljubljana arculatának kialakítása a város leghíresebb szülöttjének, Joze Plecniknek köszönhető. A lassú folyó átkanyarog a városon, bájos hídjai tovább fokozzák a romantikát. A folyóparton éttermek és kávézók végtelen sorát találjuk, ez Ljubljana éjjel-nappal lüktető szíve. Itt áll a katedrális és a vár ahonnan elképesztő panoráma nyílik a városra.

Hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban

Részvételi díj       79.500  Ft / fő         

1 ágyas felár  -     25.500  Ft

A részvételi díj tartalmazza a 3 éj szállást svédasztalos félpanziós ellátással, az autóbusz és a idegenvezető  költségét.

Helyszínen fizetendő költség:  10 euro/fő.   

(A helyszínen fizetendő költségek tartalmazhatnak: helyi adó, illeték, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési díj költségét.)

Külön fizetendő költségek: 1,8 % kötelező stornó biztosítás, fakultatív programok, hajójegyek és a belépők

BBP biztosítás  450 Ft / fő  /nap

Csatlakozási lehetőség:  Soltvadkert* – Kiskunhalas*-  Kiskunfélegyháza - Kecskemét – Budapest – Székesfehérvár        

 *Transzfer költség:  2.000 Ft/fő     

Foglalás