Törökország - Üdülés az ókori emlékekben gazdag Égei-tenger partján

Edirne - Dardanellák – Trója – Izmir – Pergamon – Ephesos

A szálloda kb. 80 m-re található a tengerparttól. A szobák 2-3 ágyasak, légkondicionáltak és saját fürdőszobával rendelkeznek. Minden szobához erkély tartozik, amely a tengerre vagy a kertre nyújt kilátást. A szálloda szabadtéri medencével és külön gyermekmedencével várja a vendégeket. Egy szaunával rendelkező fitneszközpont, valamint egy asztaliteniszt és biliárdot kínáló játékterem is rendelkezésre áll.

Időpontok

2019-07-09 - 2019-07-18
2019-08-20 - 2019-08-29
2019-09-24 - 2019-10-03

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Ayvalik / Hotel*** Tranzitszállás - Edirne - 2-3 ágyas szállodai szobákban reggelis ellátással

Program

1. nap  Indulás reggel 3,00 órakor Szegedről. Útvonal: Belgrád-Nis-Szófia. Folyamatos utazás pihenőkkel. Tranzitszállás Edirnében.

2. nap  Reggel továbbutazás a Gallipoli félsziget érintésével, mely színtere volt az I. világháború egyik legvéresebb csatasorozatának, amiben több mint 500.000 szövetséges és török katona vesztette életét. Átkelés a Dardanellákon Canakaleba Szállás, vacsora Ayvalikban.

3-8.nap  Pihenés, fürdőzés a tengerparton félpanziós ellátással.

Fakultatív programok  ( min.20 fő esetén )

  1. Ephesos az ókori világ hét csodái egyikének színhelye a legjobb állapotban fennmaradt antik város az Égei-tenger partján. Fantasztikus állapotban láthatjuk a közel 25 ezer fő befogadására alkalmas színházat, amely mellett 2007-ben tártak fel gladiátorsírokat. Bejárhatjuk a 7 egykori fürdőkomplexumot, megnézhetjük a keresztény templomokat, de ámulattal tekinthetünk Celzusz Könyvtárára is, amely fénykorában 12 000 tekercset tartalmazott. Epheszosztól nem messze egy hegyen található Szűz Mária feltételezett háza. Az épület maga egy majdnem teljesen újjáépített kápolna, amiben Mária szobra és egy egyszerű oltár látható. A ház mellett található a Szűz Kútja, a legenda szerint vize csodatévő hatású. A ház a római katolikusok, az ortodox keresztények és a muzulmánok számára is fontos zarándokhely (55 euro)

  2. A modern Bergama fölötti domb tetejére épült Pergamon nagyszerű akropolisza, Törökország egyik legszebb látnivalója. A fellegvárba libegővel juthatunk fel. Fennállása idején a Közel-Kelet egyik leggazdagabb és legerősebb királysága volt. Az Akropoliszon található az Athéne-templom maradványa, a könyvtár romjai, a Traianus-szentély, valamint Attalosz és Eumenész palotájának megmaradt falai. A színház a meredek domboldalon épült meg,  kihasználva annak természetes lejtését, az alsó és a felső széksor között 30 m a szintkülönbség. (25 euro)

3.         Hajókirándulás: (kb. 30 euro)

9. nap Reggeli után hazaindulás. Útközben Trója romjainak megtekintése szerepel a programban.  Trója több mint 4000 éves történelmével a világ egyik leghíresebb romterülete. Homérosz Iliász c. művének Trója volt az eszmei kiindulópontja, ahol az évtizednyi hosszú trójai háborút vívták.  Továbbutazás Edirnébe. A város majd 100 évig a birodalom fővárosa volt. A Selimiye-mecset a nagy ottomán építész, Mimar Sinan csodás munkája, s egyben a város ékköve. Szállás Edirnében.

10. nap Reggeli után hazautazás. Érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj

 

 
Július 3-12. / Aug. 21-30.
Szept. 24-Okt. 3.
2 ágyas szobában
138.500.-
129.900.-
12 éves korig  pótágyon
107.500.-
96.500.-
1 ágyas felár
33.800.-
28.500.-

 

A részvételi díj tartalmazza a 9 éj szállást szállodában félpanziós ellátással, a tranzitszálláson reggelivel, az autóbusz és a csoportkísérő költségét. A fakultatív programok és a BBP biztosítás:  450 Ft/nap külön fizetendők. Egyéb helyszínen fizetendő költség ( helyi adó, kompátkelés ) -  20 euro/fő

Az utazáshoz a hazaérkezéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges!!

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kecskemét - Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza

Foglalás