Hortobágyi Lovasnapok

Múlt és jelen találkozása a délibábos Hortobágyon, a csikósok földjén

Időpontok

2019-07-12 - 2019-07-12

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel  6.30 órakor Szegedről.

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

Az Öreg-tavak kialakítása a Csúnyaföld nevű mocsár helyén kezdődött el 1916-ban.  A  2000 hektáros  tóegység a Hortobágy Nemzeti Park megalakulása óta védett. Különösen értékes az itt fészkelő és átvonuló madárvilág. Az elmúlt 35 év alatt közel 300 madárfajt figyeltek meg a tavakon, ezzel a halastórendszer Közép-Európa egyik legismertebb madár élőhelyévé lett.

A felújított kisvasúttal lehetőségünk lesz elérni a halastórendszer távolabbi részeit. Ez az egyetlen kisvasút Magyarországon, amely halastavi környezetben fut. A közel százéves tógazdaság vízrendszere, tavai és ipartörténeti emlékei is egyedülálló látványt kínálnak. A kisvasút a halastavak belső gátja mentén tesz meg egy kb. 5 km-es távot; a végállomásnál leszállva egy 460 méter hosszú pallóúton gyalogosan végighaladva betekintőkből, magaslesről ismerhető meg a növény- és állatvilág.

Délután hazautazás.  Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj   11.000 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

A program költsége külön fizetendő: 2.000 Ft / fő 

Csatlakozási lehetőség: Hódmezővásárhely - Szentes

Foglalás