Karnevál Toszkánában - Viareggio

Minden télen megrendezik a régió legnagyobb karneváli felvonulását a tengerparti üdülőhely, Viareggio parti sétányán, mely majdnem olyan mint a Rioi ! Egy karneváli napon 150.000 ember jön el megnézni és végigvonulni különböző jelmezekben, papírmasé mozgó szobrok között.

És persze ott a homokos tengerpart, amit egy napos teraszon forró cappuccinot kortyolgatva érdemes megnézni ilyenkor is.

Időpontok

2019-03-01 - 2019-03-04

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Hotel*** - 2-3 ágyas szobákban

Program

1.nap    Elutazás  hajnal  3.00 órakor Szegedről. Szlovénián keresztül utazunk rövid pihenőkkel Montecatini Termébe. Szállás. (3 éj)

2.nap     Reggeli után elbutazás Luccába. A városfal mögött  egy igazi ékszerdoboz rejtőzik. Elbűvölő szűk utcácskák, terek, tetőteraszok, templomok, tornyok, hangulatos kávézók, éttermek, üzletek. Lucca belvárosa egy 4 km hosszú, több száz éves fallal van körülvéve, amin egy gyönyörű, fákkal szegélyezett sétányt alakítottak ki. Leghíresebb látnivalója a Piazza Anfiteatro. Itt az I. században egy amfiteátrum állt. Ma egy középkori épületekkel körbevett tér, éttermekkel, a Pannóniában született tours-i püspök tiszteletére emelt Szent Márton Dóm. Itt őrzik a Volto Santót (XII. sz.-i fakereszt Krisztussal).  Délután elutazunk Montecarloba  egy igazi toszkán vidéki gazdaságba. Részt veszünk egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió specialitásait ízlelhetjük meg. Szállás Montecatini Termében.

3.nap     Reggeli után  elutazás egy hangulatos középkori toszkán településre. Pistoia kifinomult, elegáns óvárosában időutazást tehetünk. A település római eredete már rögtön a megérkezéskor szembetűnik. Szűk középkori utcái, szabálytalan alakú terei, méltóságteljes kis toronyházai meglepő városképet alkotnak. A pistoiai Dóm teret, nem véletlenül, az ország egyik legszebb terekén tartják számon. Itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Praetori Palota. Olaszországban, a velencei karnevál után a viareggiói karnevál a leghíresebb.  Ez  a toszkán karnevál rendkívül látványos.  Viareggióban a karnevál csak egyes napokon kerül megrendezésre. A tengerparti sétány egy elkülönített részén zajlik és a különböző, allegorikus alakokat, eseményeket mintázó kocsik felvonulása a fő látnivaló. Szállás Montecatini Termében.

4.nap  Reggeli után  hazautazás  rövid  pihenőkkel.  Érkezés Szegedre a hajnali órákban

Részvételi díj             -           74.800 Ft/fő

1 ágyas felár              -            22.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza a 3 éjszakai szállást reggelivel,  az autóbusz és az idegenvezető költségét.

Külön fizetendő költségek:  Programcsomag: 55 euro (Mely tartalmazza a karneváli belépőt, borkóstolót, helyi adók, autóbusz város behajtási költségét ) BBP biztosítás: kb. 2.000 Ft/fő / 4 nap.

Csatlakozási lehetőség: Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Budapest

Foglalás