Hétvége Ausztriában Hajózás a Wachau mentén: Krems - Melk - Dürnstein

Időpontok

2019-08-10 - 2019-08-10

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás hajnali 2.30 órakor Szegedről. Érkezés a délelőtti órákban a Wachau keleti részének ősi gazdasági és kereskedelmi központjába, Kremsbe.  Krems az egyik legszebb Duna menti város.  

Hajóval kirándulás a Dunán, a Wachau mentén Kremsből Melkbe.

A Waldviertel és a Dunkelsteiner Wald 500-1000 m magas hegyei közé szorul a folyó. A meredek oldalakat érintetlen erdők, szőlőültetvények borítják.

Egy magas sziklán emelkedik a Melki apátság, Európa legnagyobb bencés kolostora, a pazar barokk építészet megtestesítője. 360 m hosszú homlokzata mögött többek között egy sor pompás császári szoba, egy márványterem, egy gazdagon díszített templom és egy könyvtár várja a látogatókat. Teraszáról csodálatos kilátás nyílik az alatta húzódó ligetre.

Dürnstein városa bájos fekvésével, gyönyörű, kék-fehér barokk templomtornyával, sziklaszirten álló romantikus várromával a Wachau jelképe. Hírnevét, műemlékei és páratlan fekvése mellett elsősorban Oroszlánszívű Richárd angol királynak köszönheti, aki mintegy két éven át élvezte kényszerből a vár marasztaló vendégszeretetét.

Késő délután hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

Részvételi díj       18.500  Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszköltséget és az idegenvezetést. 

Programcsomag díja belépőkkel a helyszínen fizetendő: kb. 40 euro.

BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap.

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunhalas - Kiskunfélegyháza - Kecskemét - Budapest

Foglalás