Húsvéti kalandozás a horvát és szlovén Isztrián Novigrad - Rovinj - Pula - Rijeka - Opatija - Koper - Piran - Portoroz

Időpontok

2020-04-10 - 2020-04-13

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Félpanzió

Szállás

Novigrad / Hotel*** - 2-3 ágyas szobákban

Program

1. nap  Elutazás hajnal 4,00 órakor Szegedről. Slunj városa, a Slunjcica és a Korana folyók csatlakozásánál található. Rastoke településen, egy régi vízimolnár falut tekinthetünk meg. Itt több mint 20 egykori malom található. Továbbutazás. Novigradba. Vacsora, szállás.

2. nap   Reggeli után fakultatív kirándulás. ( 30 euro ) Pula a több mint 3000 éves város az Isztriai- félsziget legnagyobb városa. Itt található az Isztria leghíresebb látnivalója a római kori építmény, az impozáns Amfiteátrum, más néven az Aréna. A rendkívül jó állapotban fennmaradt, kolosszális épület a hatodik legnagyobb római amfiteátrum a világon. Az amfiteátrum mellett megtekintjük Augustus templomát, Sergius diadalívét és a kettős kaput is. Rovinj az Isztria legfestőibb parti városa, ahol már 5000 évvel ezelőtt is éltek emberek. A kis kiugró szirtfokra épült városka legjelentősebb műemléke a Szent Eufémia templom, de a település tele van középkori és velencei műemlékekkel. Vacsora, szállás.

3. nap    Reggeli után fakultatív kirándulás – A szlovén Isztria felfedezése. ( 30 euro ) A szlovén Isztria szíve Koper. Fénypontja egyértelműen az óváros, mely egy másik világba és egy másik korszakba repíti az idelátogatót. Lépten-nyomon ránk köszön a város fordulatos történelme, a velencei uralom időszaka, a reneszánsz és a barokk aranykora, melyeknek nyomai egyértelműen a város legszebb motívumai. Koper óvárosában szűk sikátorokban barangolhatunk, melyeket velencei stílusú házak vesznek körbe. Az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy nem Itália földjén jár.  Piran kicsi, barátságos és festői. Az ország legszebb terével büszkélkedhet, mely az olasz zeneszerző, Giuseppe Tartini nevét viseli. Emellett itt található Európa valószínűleg leglátványosabb fekvésű temploma, a Szent György székesegyház, mely egy aprócska domb tetején áll a város felett, Portoroz az Adria egyik legmodernebb kikötőjét mondhatja magáénak. Annak ellenére, hogy nem rendelkezik azzal a velencei stílussal, amivel a szomszédos tengerparti városok, a számtalan szálloda, étterem, konferencia központ, kaszinó és gyógyfürdő teszi nagyon népszerűvé. Vacsora, szállás.

4. nap Reggeli után elutazás Horvátország egyik legelőkelőbb városába. Opatija, a régi, méltán híres Abbázia, a Monarchia gyöngyszeme. Egykoron itt telelt az Osztrák Monarchia vezérkara, sőt Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat. Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik.  Hazautazás. Érkezés Szegedre a késő esti órákban.

  Részvételi díj     82.500  Ft / fő          

  1 ágyas felár  -  17.800  Ft

A részvételi díj tartalmazza a 3 éj szállást svédasztalos félpanziós ellátással,  az autóbusz és a csoportkísérő  költségét.

Külön fizetendő költségek: 1,8% kötelező stornóbiztosítás, BBP biztosítás: 450 Ft/fő/nap.

Helyszínen fizetendő költség: 10 euro/fő. 

(A helyszínen fizetendő  költségek tartalmazhatnak : helyi adó, illeték, autóbusz behajtási engedélyek, helyi idegenvezető, szervezési díj költségét.)

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert* - Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas* - Kecskemét - Budapest

*Transzfer költség: 2.000 Ft/fő

Foglalás