Hétvégi túrázás Ausztria Grand Canyon-jában Ötschergraben

Időpontok

2019-08-17 - 2019-08-17

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel  2.30 órakor Szegedről Ausztriába.

Az Ötschergraben, Ausztria Grand Canyon-ja. Alsó-Ausztria tartományban, Mariacell közelében. Jellemzője a nagy, fehér sziklák, a mély és széles völgy, a színeit változtató, csobogó patakok, a hatalmas vízesések. Pár éve ezt a kanyont a túraútvonalak versenyén "Ausztria legszebb szurdokvölgyének szavazták meg.

A túra Wienerbrucknál a Lassig patak völgyében kezdődik, majd elhalad a magas szikláról lezúduló Lassigfall vízesés mellett, ahol csodálatos rálátás nyílik a szurdokvölgyre is. Az utat egy-egy híd, lépcső és kis alagutak is színesítik.

Egy vízierőmű mellett elhaladva látjuk, hogy hol ömlik a Lassing patak az Erlauf folyóba. Innentől egyre több lesz a fahíd és a keskeny ösvény, majd a szurdok egyetlen menedékháza, vagy hüttéje következik, ahol pihenőt lehet tartani.  Innen kb  1 km után érhetjük el a Mirafall nevű vízesést. A víz kb. 80 méter magasból zúdul alá. Innen nekivágunk a hegynek. Szerpentinen, kisebb, nagyobb emelkedőkön keresztül Erlaufklause vasútállomásához. Innen egy megállót kell menni a vonattal, Wienerbruckig, ahol vár ránk az autóbuszunk.

A túra hossza kényelmesen kb. 5 – 6  óra  +  vonatozás

Túratáv: kb. 15  km,  szintemelkedő: kb. 300 m.
Hazautazás este kb.  16-17 órakor. Érkezés az éjszakai órákban Szegedre.

Részvételi díj   16.800 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a nemzeti park belépőkisvasút jeggyel: kb. 5 euro/fő   

BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

Foglalás