Jeli Arborétum és Festetics Kastély

Kirándulás Európa egyik legszebb arborétumába és a Balaton legimpozánsabb főúri kastélyába

Időpontok

2019-04-21 - 2019-04-21
2019-05-25 - 2019-05-25
2019-09-28 - 2019-09-28

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 6.00 órakor Szegedről.

Hazánk legendás botanikusa, Ambrózy-Migazzi István életcélja volt, hogy elhozza a kontinentális éghajlatú Magyarországra az örök tavaszt.

A Jeli arborétum nem csak Magyarország, de Európa egyik legszebb botanikus kertje, különösen tavasszal (április-május), amikor virágzanak a rododendronok. A Vas megyei Kám község határában, több mint 100 hektáros területen egyedülálló gyűjteménnyel találkozhatunk a világ minden tájáról. Fő látványossága természetesen  a  világhírű rododendronjai (havasszépe, hangarózsa, babérrózsa), melynek 300 változata lelhető fel itt, virágzás idején pedig meseszép színkavalkáddal, és elképesztő illatfelhővel borítják be az arborétumot. De említésre méltó az úgynevezett Óriások-erdeje is, melyben mamutfenyők állnak. Továbbá olyan ritka fajokkal találkozhat a látogató, mint a babérmeggy, a kínai mamutfenyő, az óriástuja, a japánciprus, a kaukázusi jegenyefenyő, nyírek kéttucatnyi változata és madárbirs fajok.

Továbbutazás a Balaton környékének legimpozánsabb főúri kastélyába.

A keszthelyi Festetics-kastély a magyarországi kastélyépítészet remeke, a Balaton környékének egyik legnépszerűbb látnivalója. A kastélymúzeumban eredeti, korhű bútorokkal berendezett termek szemléltetik a XVIII. és XIX. század főúri világának mindennapjait, a festői angolparkban egzotikus növényekkel telezsúfolt pálmaházat találunk. Marcipánmúzeum és Cukrászda: a Festetics kastélytól kb. 200 méterre található, ahol a cukrászmester 100, marcipánból készült díszmunkája látható. 

Részvételi díj                14.500  Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza  az autóbuszköltséget és  a  csoportkísérést.

A belépőjegy ára külön fizetendő – irányárak!

Jeli Arboretum:    700 Ft / felnőtt , 500 Ft / kedvezményes (diák, nyugdíjas)   

Festetics kastély: 2.500 Ft  / felnőtt

                            1.250 Ft / kedvezményes diák 6-26. nyugdíjas (62 év felett)

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

Foglalás