Ausztria mesés tájain Ramingstein - Murau - Maltatal - Werfen - Hallstatt

Időpontok

2019-05-30 - 2019-06-02
2019-10-03 - 2019-10-06

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Önellátó

Szállás

4 fős apartmanban ( 2 szobához tartozik egy közös fürdőszoba)

Program

1. nap   Elutazás hajnal 4.00 órakor Szegedről Ausztriába. Murautól nem messze található a Günster vízesés, mely  Stájerország legmagasabb vízesése, 65 méter magas. A parkolótól egy  erdei ösvény vezet fel a vízeséshez, amelyhez egészen közel lehet merészkedni a kiépített fapallóknak és lépcsőknek köszönhetően. A fapallók majdnem a vízesés forrásához vezetnek, az út kétharmadán van egy átívelő híd, ahonnan gyönyörűen belátni az egész zuhatagot.  Szállás Ramingsteinben.

2. nap   Reggeli után kirándulás a vízesések völgyében. Karintia egyik legszebb alpesi völgyében egymást érik a vízesések, a Maltatal felső végét Ausztria egyik legnagyobb, 200 méter magas duzzasztógátja zárja le a Magas-Tauern háromezreseivel körülvéve. A meseszép Malta völgyének felső részét a látványos Malta Hochalmstrasse panorámaúton járhatjuk be.

Murau, a fa fővárosa, melynek történelme a XIII. századig nyúlik vissza.  A stájer faút (Holzstrasse) centruma, amely összeköti a régió történelmi és modern faalkotásait. A zegzugos városka máig megőrizte középkori hangulatát, a hét eredeti városkapujából kettő még fennmaradt.  Szállás Ramingsteinben.

3. nap   Fakultatív kirándulás.  ( 25 euro ). A Werfen melletti Eisriesenwelt, a világ legnagyobb jégbarlang rendszere 42 kilométer hosszan kanyarog a Tennengebirge hegyeinek mélyén, sötéten ásító bejárata csaknem 1700 méter magasságban figyeli a mélyben futó Salzach folyót. Megéri a fáradozást, amíg a 2 km hosszúságú látogatható részbe eljutunk, varázslatos jégcsoda tárul szemünk elé a karbidlámpák fénycsóváiban szikrázva, kitörölhetetlen élménnyel gazdagítva azokat, akiket nem rettent el egy kis túra és a barlang fagypont körüli hőmérséklete.

Továbbutazunk a Salzkammergut leghíresebb tavánál, a hatalmas hegyek szorításában fjordszerűen tekergőző Hallstätter See  partján található Ausztria legbájosabb városkájába Hallstattba.  A kristálytiszta vizű tavat csaknem minden irányból 2-3000 méteres hegyek veszik körül. Szállás Ramingsteinbe.

4. nap   A Ramingstein felett magasodó Finstergrün várát egykor egy idős asszony átka sújtotta, akit visszautasítottak a vár kapujában – ennek következtében elapadt a régió összes arany-, ezüst-, vas- és ólomszállító forrása, amely a bányászat hanyatlásához vezetett. A látogatás alkalmával számos érdekes információval lehetünk gazdagabbak Szapáry család életével és tevékenységével kapcsolatban, akik egy családi várat építtettek a 13. századi várak mintájára. Hazautazás. Érkezés Szegedre a késő éjszakai órákban.

Részvételi díj       66.800   Ft / fő        

Reggeli                        7.500 Ft / fő 

A részvételi díj tartalmazza a 3 éj szállást, az autóbusz és a csoportvezető  költségét.   

Külön fizetendők : helyi adó  : 15 euro / fő   A belépők – kb. 35 euro

Külön fizetendő: BBP biztosítás 450 Ft/fő/nap

Csatlakozási lehetőség: Soltvadkert - Kiskunfélegyháza -Kiskunhalas - Kecskemét - Budapest

Foglalás