Advent Prágában

Időpontok

2018-12-08 - 2018-12-09

Utazás

Szegedről autóbusszal

Ellátás

Reggeli

Szállás

Program

 

1. nap  Elutazás Szegedről reggel 3.00 órakor. Érkezés a délutáni órákban. Séta a belvárosban. A Vencel tér Prága egyik legjelentősebb tere az újváros egyik kulturális és üzleti központja. A XX. század elején épített szép épületeken kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete. Az Óvárosnak és egyben Prága egyik központjának is tekinthető az Óváros tér. A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája. A hangulatos  Károly hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal és fiatalokkal találkozhatunk.

Szabad program az adventi vásárban. Szállás.

 

2. nap  Reggeli. A prágai vár Európa legnagyobb várkomplexumának számít és a Guiness-rekordok könyve szerint maga a vár 570 méteres hosszával és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A Szent Vitus székesegyház Prága és egész Csehország legfontosabb egyházi épülete, a cseh királyok és királynők koronázásának tradicionális helyszíne volt. Az Aranyművesek utcájában, a kis, hangulatos, rendkívül népszerű utcában 11, a XVI. század végén épített házacskát lehet megcsodálni.

A Petrin hegyen található a Strahovi kolostor és könyvtár, amelyet 1140-ben kezdtek építeni.  A kora délutáni órákban hazautazás.

 

(A részvételi díj tartalmazza az 1 éj szállást reggelivel, az autóbuszköltséget és az idegenvezetést.)  

BBP biztosítás: 450  Ft/fő/nap

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas – Soltvadkert - Kecskemét  - Budapest

 

Foglalás