Advent Mariazellben

Időpontok

2018-12-01 - 2018-12-01

Utazás

Szegedről autóbusszal

Ellátás

Önellátó

Szállás

Program

Elutazás reggel 3,00 órakor Szegedről.

Érkezés a délelőtti órákban  Mariazellbe. Igazi tüchtig osztrák városka és közép-Európa talán legnagyobb és leghíresebb zarándokhelye Ausztria szívében. A bazilika két legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor és a Szűz Mária-kép.

Aki a karácsonyt manapság már túl hangosnak, túl hivalkodónak és kevésbé érzelem dúsnak találja, az Mariazellben elveszettnek hitt értékeket találhat meg  újra. Itt az autentikus karácsonyi szokások és saját készítésű regionális finomságok állnak az ünnep középpontjában

A település igazi nevezetességének számít a mariazelli mézeskalács és gyomorkeserű. Mindkettő elkészítésének több évszázados múltja van, hiszen a zarándokok rendes ellátása mindig is fontos feladat volt. A mézeskalács igazán tápláló és egészséges, sőt hosszabb zarándoklat során is ízletes marad. Mariazellben a Pirker család immár több mint 300 éve süt mézeskalácsot, míg az Arzberg likőrmanufaktúra már 1883 óta gyártja szigorúan őrzött recept alapján a 33 különböző gyógynövényből elkészített mariazelli gyomorkeserűt, ami a hosszú út után megfáradt, megterhelt gyomrot nyugtatja meg.

Hazautazás délután. Érkezés Szegedre a hajnali órákban.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszköltséget és a csoportvezetést.   

BBP biztosítás: 450  Ft/fő/nap

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét  - Budapest

Foglalás