Élményvonatozás a Semmeringen Lindt csoki kóstolással

Időpontok

2019-05-18 - 2019-05-18
2019-07-20 - 2019-07-20
2019-09-28 - 2019-09-28

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 2.30 órakor Szegedről Gloggnitz városába. ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség. 

A semmeringi vasút Ausztriában Alsó-Ausztria és Stájerország tartományi határán található, Gloggnitz és Mürzzuschlag között. Ez volt Európában az első hegyi vasút. 41 km hosszú, 14 alagúton, 16 viadukton, 11 vashídon és több mint 100 kőhídon halad át. A Semmering-hágó térségében halad, igen nehéz terepviszonyok és jelentős szintkülönbségek legyőzésével. 30 perces utazást követően érkezünk Semmeringre, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője.

Majd a Magic Mountain Express kabinos felvonóval érünk fel a csúcsra 1340 méter magasba. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a  Semmering – Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején sétálhatunk, gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában.

Az óriás rollerekkel való száguldás igazi különlegességnek számít. A monster rollerrel, védőfelszereléssel és sisakkal a családi úton lehet legurulni a völgybe. Páratlan élmény! 

Utunk Semmeringről Maria Schutz-ba vezet.  Az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik templomához érkezünk, amely a Semmering-hegy lábánál helyezkedik el és csodatévő forrásáról nevezetes, valamint ízletes fánkjáról, melyet érdemes megkóstolni! 

Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

Részvételi díj 17.800 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a vonatjegy, felvonó: kb. 25 euro euro/fő BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Felvonóval fel és óriás ROLLER-rel le:  kb. 20 Euro/fő - az ár tartalmazza a sisak bérlését is)

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás