Hétvégi túrázás Ausztria Grand Canyon-jában Ötschergraben

A Mariazell környéki alpesi hegyi világ legszebb tája a jellegzetes alakú Ötscher (1893 m) tömbjét körülölelő mély, vadregényes szurdokok láncolata, melynek legismertebb része az Ötschergraben kanyonja, hivatalosan is egész Ausztria egyik legnépszerűbb kiránduló helye. Túránk végigmegy az Erlauf és az Ötscher-patak lélegzetelállító vízesésekkel tarkított völgyében kiépített, fapallókkal, hidakkal bőven ellátott, kényelmesen bejárható turistaútján.

Időpontok

2019-05-25 - 2019-05-25
2019-08-17 - 2019-08-17
2019-10-19 - 2019-10-19

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 2.30 órakor Szegedről Ausztriába.

Az Ötschergraben, Ausztria Grand Canyon-ja. Alsó-Ausztria tartományban, Mariacell közelében. Jellemzője a nagy, fehér sziklák, a mély és széles völgy, a színeit változtató, csobogó patakok, a hatalmas vízesések. Pár éve ezt a kanyont a túraútvonalak versenyén "Ausztria legszebb szurdokvölgyének szavazták meg.

A túra Wienerbrucknál a Lassig patak völgyében kezdődik, majd elhalad a magas szikláról lezúduló Lassigfall vízesés mellett, ahol csodálatos rálátás nyílik a szurdokvölgyre is. Az utat egy-egy híd, lépcső és kis alagutak is színesítik. Egy vízierőmű mellett elhaladva látjuk, hogy hol ömlik a Lassing patak az Erlauf folyóba. Innentől egyre több lesz a fahíd és a keskeny ösvény, majd a szurdok egyetlen menedékháza, vagy hüttéje következik, ahol pihenőt lehet tartani. Innen kb 1 km múlva érhetjük el a Mirafall nevű vízesést. A víz kb. 80 méter magasból zúdul alá. Innen nekivágunk a hegynek. Szerpentinen, kisebb, nagyobb emelkedőkön keresztül Erlaufklause vasútállomásához. Innen egy megállót kell menni a vonattal, Wienerbruckig, ahol vár ránk az autóbuszunk.

A túra hossza kényelmesen kb. 5 – 6 óra + vonatozás

Túratáv: kb. 15 km, szintemelkedő :kb. 300 m.
Hazautazás este 17-18 órakor. Érkezés az éjszakai órákban Szegedre.

Részvételi díj 16.800 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a nemzeti park belépőkisvasút jeggyel : kb. 5 euro/fő

BBP biztosítás: 450 Ft/fő

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás