Hétvége Ausztriában Johannesbachklamm - Seegrotte

Gyönyörű szurdokvölgy csobogó patakkal, magas sziklákkal, rengeteg zölddel, és persze fa hidakkal, lépcsőkkel - ez a Johannesbachklamm, a Szent János patak szurdokvölgye.

Időpontok

2018-04-28 - 2018-04-28
2018-09-01 - 2018-09-01

Utazás

Légkondicionált autóbusszal

Ellátás

Szállás

Program

Elutazás reggel 4,00 órakor Szegedről Alsó-Ausztria déli részére Hinterbrühlbe.

Itt található a “Seegrotte” (Tavasbarlang), a világ egyik csodálatos természet alkotta remeke. 1912-ben, az egykori gipszbányában robbantás során hatalmas erővel több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett, mely ma Európa legnagyobb földalatti tava.A barlangban a második világháború idején az állami Heinkel- Művek

repülőgépgyárat létesített. 2000 dolgozót alkalmaztak. Itt készült a világ első sugárhajtású vadászrepülőgépe. (A HE 162 modellje ma is megtekinthető.)

Továbbutazás a Johannesbachklamm szurdokvölgybe. A szurdokvölgyet a Bécsi Természetbarátok Köre 1902-ben tette járhatóvá, a fa hidak és utak kiépítésével. A viharok és a kemény telek azonban többször megrongálták, sőt egyes részeken teljesen el is pusztították a fa építményeket. A legnagyobb, 1926-os pusztítás után aztán a szurdokvölgy kijáratánál egy gátat építettek, és az egész területen szabályozták a patak vizét.

A túra első fele egy szurdok túra, ahol kiépített útvonalon kirándulhatunk miközben alattunk száguld a vadvíz. Az útvonal gyerekbarátnak mondható, lépcső kevés van, de természetesen figyelni kell. 

A szurdok összesen kb. 1,5-2 km.

Onnan választhatunk, hogy ugyanitt jövünk vissza vagy tovább haladva még 4 km-en keresztül körbe térünk vissza a parkolóig. Érdemes a kört választani, mert nagyon hangulatos fenyő erdőben halad az ösvény és a kilátás is gyönyörű.

Hazautazás a délutáni órákban. érkezés Szegedre az éjszakai órákban.

 

Részvételi díj 14.500 Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza az autóbusz, a csoportkísérő költségét.

Külön fizetendő a belépő : kb. 10 euro/fő

BBP biztosítás: 450 Ft/fő

 

Csatlakozási lehetőség: Kiskunfélegyháza - Kiskunhalas - Kecskemét – Budapest

Foglalás